Potrebni sastojci:
 Tijesto I i tijesto III:
 2 x 3 bjelanjka
 2 x 7 dag šećera
 2 x 7 dag kokosa
 2 x 1,5 žlica brašna
 
 Tijesto II:
 3 bjelanjka
 7 dag šećera
 7 dag mljevenih badema
 1,5 žlica brašna
 
 Preljev:
 18 žlice mlijeka
 3 žlice Malibu likera (rum sa kokosom)
 
 Krema I:
 4 lista želatine
 7 dag šećera
 30 dag jagoda
 3 dl slatkog vrhnja
 1 vrećica vanilije
 10 dag jagoda
 
 Krema II:
 4 lista želatine
 7 dag šećera
 20 dag borovnica
 2 dl slatkog vrhnja
 1 vrećica vanilije
 10 dag borovnica
 
 Ukrašavanje:
 5 dl slatkog vrhnja
 2 učvršćivača za šlag
 1 žličica žute boje
 1 žličica zelene boje
Priprema 
 Pećnicu zagrijati na 180 °C. Kalup za tortu (26 cm) obložiti papirom.
 
 Za tijesto I: 3 bjelanjka sa par zrna soli čvrsto  izraditi. Polako dodavati 7 dag šećera neprestano miješajući. 7 dag  kokosa i 1,5 žlicu brašna izmiješati, dodati bjelanjcima i metlicom za  snijeg oprezno izmiješati. Izliti u kalup, izravnati i peći oko 20  minuta. Pečeni biskvit odvojiti od ruba, istresti na rešetku i papir  oprezno odvojiti. Ostaviti da se hladi.
 
 Za tijesto III: Postupak ponoviti kao za tijesto I.
 
 Za tijesto II: 3 bjelanjka sa par zrna soli čvrsto  izraditi. Polako dodavati 7 dag šećera neprestano miješajući. 7 dag  mljevenih badema i 1,5 žlicu brašna izmiješati, dodati bjelanjcima i  metlicom za snijeg oprezno izmiješati. Izliti u kalup, izravnati i peći  oko 20 minuta. Pečeni biskvit odvojiti od ruba, istresti na rešetku i  papir oprezno odvojiti. Ostaviti da se hladi.
 Preljev: Mlijeko i Malibu liker izmiješati.
 
 Krema I: 4 lista želatine u hladnoj vodi omekšati. 7  dag šećera, 30 dag jagoda i 1 vrećicu vanilije u električnoj sjeckalici  usitniti. 3 dl slatkog vrhnja čvrsto izraditi i zajedno sa 10 dag jagoda  dodati kremi od jagoda i izmiješati lagano metlicom za snijeg. Želatinu ocijediti i zagrijati. Želatinu izmiješati  prvo sa 2 žlice kreme a zatim povezati sa ostatkom kreme. Tijesto I  staviti na tanjur i okolo rub kalupa. Tijesto izbosti čačkalicom, zatim  preliti sa 7 žlica preljeva, te namazati sa 2/3 kreme od jagoda.
 
 Za kremu II: 4 lista želatine omekšati u hladnoj vodi. 7  dag šećera, 1 vrećicu vanilije i 20 dag borovnica usitniti u  električnoj sjeckalici. 2 dl slatkog vrhnja čvrsto izraditi i zajedno sa  10 dag borovnica dodati kremi od borovnica i izmiješati lagano sa  metlicom za snijeg. Želatinu ocijediti i zagrijati. Želatinu izmiješati  prvo sa 2 žlice kreme a zatim povezati sa ostatkom kreme od borovnica.  Na kremu od jagoda staviti tijesto II, izbockati čačkalicom, preliti sa 7  žlica preljeva i premazati sa kremom II. Prekriti sa izbockanim  tijestom III i preliti sa ostatkom preljeva. Premazati ostatkom kreme od  jagoda (1/3). Tortu ostaviti preko noći da se hladi. 5 dl vrhnja  zajedno sa 2 učvršćivača za šlag čvrsto izraditi. 2/3 šlaga izmiješati  sa zelenom bojom a 1/3 šlaga sa žutom bojom. Nožem odvojiti rub kalupa i  tortu premazati odozgor žutim šlagom a okolo i zvjezdice na torti  zelenim šlagom. Ukrasiti čokoladnim jajima i čokoladnom figurom.
(tportal/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook