Nakon uvreda upućenih Kojoviću

Naša stranka: Dodik je RS odveo u provaliju u koju je i sam skočio

Front17.04.24, 20:56h

Naša stranka: Dodik je RS odveo u provaliju u koju je i sam skočio
Njegovo suđenje, sankcije protiv njega i bliskih mu ljudi, na površinu su izvukle njegov očaj, poručili su iz Naše stranke

 

 

Povodom niza uvredljivih kvalifikacija koje je Milorad Dodik uputio Predragu Kojoviću, oglasili su se iz Naše stranke:

 

„Svjesno odbijamo odgovarati uvredama na niz ogavnih kvalifikacija koje je Milorad Dodik iznio na račun Predraga Kojovića. Našom reakcijom koja bi bila u njegovom maniru, Dodik bi želio da stvori privid kako ima razloga za primitivnu svađu u svom stilu. Njegovo suđenje, sankcije protiv njega i bliskih mu ljudi, na površinu su izvukle njegov očaj.

 

Ne želimo nikakvom reakcijom zamagljivati činjenicu da je Dodik nervozan jer je njegova politika poražena, da sve i jedan zvaničnik od Brisela do Berlina, od Washingtona do Londona zna da je Dodik taj koji je odveo RS u provaliju u koju je i sam skočio. Bosne i Hercegovine će biti i bit će sve snažnija, a Dodika svakim danom sve manje“, poručili su iz Naše stranke.

 

Podsjećamo, Milorad Dodik danas je Predraga Kojovića nazvao "bošnjačkim parazitom".
 

Dodik se na Kojovića, koji je Srbin, obrušio zbog stava o Srebrenici.


"Kojović je bošnjački parazit koji pričom o Srebrenici misli da će dobiti neke poene, jer tamo neko sa srpskim imenom priča o tome kako je rezolucija 'civilizacijsko dostignuće'.


Postojanje i djelovanje takvih kao on, u Sarajevu poznatih kao 'Srbi po profesiji', je dokaz sunovrata morala, integriteta i svega onoga što je njemu nepoznato. Takvi konvertiti pričaju samo ono što odgovara onima koji ga plaćaju", naveo je Dodik.
 

Nazvao ga je i fukarom koje je pristala da ide niz dlaku Bošnjacima.


"On nije nikakav evropejac, a još manje građanin, nego najobičnija fukara koja je pristala da ide niz dlaku Bošnjacima. Neka proba da kaže po bilo kom osnovu nešto što muslimani ne odobravaju i vidjeće kako će proći.
 

Kada bi rekao bilo šta u korist Srba, objektivno, pitanje je da li bi smio izaći na ulicu. Takvi ne pripadaju nigdje, samo služe kao loš primjer na šta je sve čovjek spreman pristati samo da bi ga negdje prihvatili, a činjenica je da ga ne prihvataju nigdje, pa ni u njegovoj stranci. I sam naziv 'Naša stranka' je klasična prevara i prikrivena probošnjačka unitaristička priča koju sve sarajevske stranke zagovaraju", istakao je Dodik.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook