VREMENSKI USLOVI U BIH

Šta nas očekuje: Meteorolozi objavili prognozu do polovine maja

Hronika29.04.24, 10:32h

Šta nas očekuje: Meteorolozi objavili prognozu do polovine maja
Zadnji dan aprila na prostoru Bosne i Hercegovine proteći će u stabilnim vremenskim prilikama uz umjerenu oblačnost


Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za period 30.4.2024. do 13.05.2024. godine.

 

Zadnji dan aprila na prostoru Bosne i Hercegovine proteći će u stabilnim vremenskim prilikama uz umjerenu oblačnost. Prvog dana maja, nakon jutarnje vedrine doći će do razvoja oblačnosti, koja će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. U večernjim satima izgledna je kiša u većem dijelu zemlje. Temperature zraka nešto niže nego prethodnih dana. I drugog maja, neće biti posve stabilno.

 

Izvjesna je slaba kiša ili kraći lokali pljusak. Više padavina očekuje se u južnim područjima. Nestabilne vremenske prilike prognoziraju se do ponedjeljka (06.maja).

 

Minimalne temperature zraka varirat će između 10°C i 16°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 18°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 18°C i 24°C, na jugu zemlje do 27°C. U drugom dijelu sedmice maksimalne temperature kretaće se od 15°C do 20°C.

 

U utorka (07.maja) kratkotrajna stabilizacija vremenskih prilika, jer već od srijede uslovi za kišu biće svakodnevni. Uz manju oblačnost temperature zraka biće u blagom porastu.

 

Jutarnja temperatura uglavnom između 8°C i 13°C u Bosni, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 17°C do 22°C, u Hercegovini do 24°C.

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook