kobna vojna vježba

Za sobom ostavio suprugu i troje djece, imao je samo 44 godine: Tužan kraj potrage za podoficirom Vojske Srbije

Hronika16.04.24, 12:47h

Za sobom ostavio suprugu i troje djece, imao je samo 44 godine: Tužan kraj potrage za podoficirom Vojske Srbije
Juče je teško povrijeđen i stariji vodnik B. V. i on je prevezen na Vojnomedicinsku akademiju, gdje je sinoć operisan. Nakon izvršene operacije, on se nalazi na odjeljenju intenzivne njege

 

 

Tijelo podoficira Vojske Srbije M. T. pronađeno je jutros u kanalu Dunav-Tisa-Dunav. Tijelo su izvukli ronioci 72. brigade za specijalne operacije, zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije, piše Telegraf.rs.


On je nastradao prilikom jučerašnje realizacije redovnih vježbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu. Vježba je pošla po zlu i M. T. je završio ispod površine vode kanala DTD.


Juče je teško povrijeđen i stariji vodnik B. V. i on je prevezen na Vojnomedicinsku akademiju, gdje je sinoć operisan. Nakon izvršene operacije, on se nalazi na odjeljenju intenzivne njege.


Nastradali M. T. imao je 44 godine. Rođen je na Cetinju, a u profesionalnoj službi Vojske Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate koje je postigao u službi.


Bio je oženjen i iza sebe je ostavio troje djece.


Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović formirao je komisiju za ispitivanje događaja, koja ima zadatak da sagleda sve okolnosti i utvrdi uzrok njegovog nastanka. Stručne komisije za ispitivanje događaja formirali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO i komandant 72. brigade za specijalne operacije.


Na lice mjesta izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlašćena službena lica vojne policije.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook