Povezivanje kroz turizam u srcu Evrope

Sarajevo Destination Festival - glavni grad BiH u centru svjetske turističke industrije od 25. do 27. aprila

Hronika15.04.24, 18:21h

Sarajevo Destination Festival - glavni grad BiH u centru svjetske turističke industrije od 25. do 27. aprila
Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo naglašavaju da ovaj događaj nudi platformu za umrežavanje na razini turističke industrije, promociju cjelogodišnje turističke ponude zemalja izlagača i uvid u raznolikost i bogatstvo sadržaja turističkih destinacija koje oni nude

 

 

 

Sarajevo - grad bogatog kulturno-historijskog naslijeđa i spoj različitih kultura, bit će u centru svjetske turističke industrije od 25. do 27. aprila 2024. godine. Najavljeni Sarajevo Destination Festival okupit će turističke agencije, kompanije i platforme za povezivanje turista iz zemalja regije, Europe i svijeta. Među izlagačima su i dobro poznate turističke destinacije poput Francuske, Slovačke, Mađarske, Poljske, Kipra i Saudijske Arabije, kao i zemlje u regionu – Srbija, Hrvatska, Slovenija i Crna Gora.


Organizacija ovog turističkog događaja veliki je doprinos razvoju turističke ponude Bosne i Hercegovine.
Sarajevo Destination Festival organizuje Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Centar Skenderija uz podršku Vlade i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.


Za svakog ponešto


Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo naglašavaju da ovaj događaj nudi platformu za umrežavanje na razini turističke industrije, promociju cjelogodišnje turističke ponude zemalja izlagača i uvid u raznolikost i bogatstvo sadržaja turističkih destinacija koje oni nude. 
Pored poslovnih susreta i jačanja saradnje između turističkih radnika, B2B segment programa uključuje i edukacije, stručne panele i prezentacije kompanija učesnica. Posebnu pažnju privlači tema centralne ovogodišnje konferencije koja će se fokusirati na kreativne i održive zajednice u turizmu 21. vijeka. Kako organizatori ističu, namjera je da kroz razmjenu najboljih praksi iz Srbije, Crne Gore, BiH te Agencije za razvoj turizma UN-a i Delegacije EU u Bosni i Hercegovini ponude odgovore na pitanja kako turizam može doprinijeti lokalnom ekonomskom razvoju uz očuvanje prirodnih i kulturnih resursa i smanjenje negativnog uticaja na okoliš. 


I B2C segment nudi bogat i aktraktivan sadržaj, uključujući i radionice poznatih kuhara, vodiča, novinara, blogera i drugih bitnih stručnjaka iz oblasti turizma, kao način za sticanje novih vještina, umijeća i korisnih savjeta. 


Predviđen je i raznovrstan kulturno-zabavni program, od čega se izdvaja koncert najbolje etno grupe na svijetu Divanhane, sadržaj koji zatvara Festival.


Više informacija dostupno na ovom linku


Pozivamo vas da se pridružite zajednici zaljubljenika u turizam i pronađete inspiraciju za vaše slijedeće putovanje na ovom događaju. 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook