VUČIĆ DOLETIO NA MOSTARSKI AERODROM

Let tri puta sedmično, cijena povoljna: Evo koliko će koštati povratna aviokarta između Mostara i Beograda...

Biznis Klub15.04.24, 17:55h

Let tri puta sedmično, cijena povoljna: Evo koliko će koštati povratna aviokarta između Mostara i Beograda...
Avioni "embraer 175" će do Mostara letjeti tri puta sedmično – ponedjeljkom, petkom i nedjeljom, let će trajati 50 minuta

 

 

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u poslijepodnevnim satima na mostarski aerodrom čime je obilježeno uspostavljanje direktne aviolinije između Beograda i Mostara.


Vučića, koji će boraviti u dvodnevnoj posjeti BiH gdje će prisustvovati otvaranju Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, dočekali su predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i premijerka HNŽ-a Marija Buhač.  


Nakon ceremonije povodom prvog redovnog leta Beograd- Mostar u VIP salonu mostarskog aerodroma održat će se sastanak Krišto i Čovića sa srbijanskim predsjednikom.


Direktnu avioliniju između Beograda i Mostara uspostavila je kompanija "Air Serbia".


Avioni "embraer 175" će do Mostara letjeti tri puta sedmično – ponedjeljkom, petkom i nedjeljom, let će trajati 50 minuta, a cijena povratne karte kreće se po cijeni od 104 eura.


Ugovor između Grada Mostara, kompanije Air Serbia i mostarskog aerodroma potpisan je 2. februara u mostarskoj Gradskoj vijećnici čime je ta linija obnovljena nakon više od 30 godina.


- Avio-linija Beograd-Mostar je naš interes, kao i interes Bosne i Hercegovine. To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnerstvo. To je dobro za naš narod, karte će biti veoma jeftine i moći će da putovati ljudi iz Nevesinja, Ljubinja, Trebinja. Svi će moći koristiti mostarski aerodrom - rekao je Vučić ranije za RTS.

 

covic-kristo-docek-vucica

 

Krišto: Preko Beograda bit ćemo povezani s više od 80 posto svjetskih destinacija

 

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto kazala je u ponedjeljak na mostarskom aerodromu, nakon obilježavanja uspostavljanja direktne aviolinije između Beograda i Mostara, da ta linija ima višestruki značaj kako za Mostar tako i za cijelu BiH, kao i za razvoj gospodarstva i turizma.


- Sretnimo što svjedočimo otvaranju ove linije. Ova zračna linija doista ima višestruki značaj kako za Mostar tako i za cijelu BiH. Preko Beograda smo, evo, povezani s više od 80 posto svjetskih destinacija, a informirana sam i da je u ovom trenutku prodano više od 2.000 karata ovih linija, što također govori o njihovom značaju – rekla je Krišto.


Pored toga, smatra ona, direktna aviolinija između Beograda i Mostara, ima i gospodarski i turistički značaj. 


Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH najavila je i zajedničke sastanke radnih timova na kojima će se razgovarati, kako kaže, o brojnim temama koje se tiču kako bilateralnih odnosa između BiH i Srbije tako i onim koje su od interesa za cijelu regiju.  

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook