Istekao mu ugovor

Ostaje li Savo Milošević selektor reprezentacije BiH ili se traži novi trener?

Sport12.04.24, 19:07h

Ostaje li Savo Milošević selektor reprezentacije BiH ili se traži novi trener?
Savo Milošević je na klupi Bosne i Hercegovine sjedio u pet navrata. Ostvario je jednu pobjedu, protiv selekcije Lihtenštajna, te je poražen u četiri utakmice, od Portugala, Luksemburga, Slovačke i Ukrajine

 

 

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, jer mu je istekao ugovor nakon utakmice baraža za odlazak na EURO 2024 protiv selekcije Ukrajine.

 

No, to ne znači da Milošević neće dobiti novi ugovor od N/FS BiH. Čini se da u bh. kući fudbala i dalje ne traže alternativna rješenja za poziciju selektora, a sada postoje i nove informacije.

 

Kako saznaje N1, početkom nove sedmice bit će poznata sudbina Save Miloševića, koji će razgovarati sa čelnicima N/FS BiH, koji će pred Miloševića postaviti svoja očekivanja, ali će i Milošević sigurno prezentirati svoje uslove za ostanak na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 

U intervjuu za N1, predsjednik Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković obećao je sljedećem selektoru, ma ko on bio, ponuditi dugoročniji ugovor, kako bi se počela stvarati nova jezgra igrača koja će postati “kičma” selekcije i koji će nositi igru u narednih desetak godina i od koje će se očekivati rezultat tek u budućnosti.

 

Savo Milošević je na klupi Bosne i Hercegovine sjedio u pet navrata. Ostvario je jednu pobjedu, protiv selekcije Lihtenštajna, te je poražen u četiri utakmice, od Portugala, Luksemburga, Slovačke i Ukrajine.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook