od jutros ni 'mukajet'

Mediji u RS poslušali Dodikovu ‘molbu’: Nijedna vijest o sankcijama nije osvanula

Mediji03.04.24, 09:58h

Mediji u RS poslušali Dodikovu ‘molbu’: Nijedna vijest o sankcijama nije osvanula
Od jutros na naslovnicama medija u RS nema nikakvih članaka o sankcijama niti ima ekonomskih “stručnjaka” koji objašnjavaju kako su one kršenje međunarodnih i ljudskih prava

 

 

Dok su prethodnih dana mediji u RS ‘bombardovali’ javnost pričom o sankcijama - kako su nepravedne, udar na ljudska prava, besmislene i teroristički akt usmjeren prema RS i srpskom narodu - danas muk, piše Raport.

 

Naime, predsjednik RS Milorad Dodik jučer se iznervirao na press-konferenciji zbog pitanja o sankcijama SAD i gašenju bankovnih računa pa je pozvao “patriotske medije” u RS da više ne pišu o tome.

 

- Što se nas tiče, stavili smo tačku na sankcije. Neka pričaju šta hoće, mi nemamo vremena da se bavimo time, niti to želimo. Smatram i da naši mediji, bar oni koji su patriotski nastrojeni i nemaju maliciozne i druge namjere prema RS treba da prestanu da pišu bilo šta o tome - rekao je Dodik.

 

I čini se da su ga mediji poslušali. Od jutros na naslovnicama medija u RS nema nikakvih članaka o sankcijama niti ima ekonomskih “stručnjaka” koji objašnjavaju kako su one kršenje međunarodnih i ljudskih prava.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook