Depo preporuka

'Mrtvi' štreber u ekstazi: Ja sam death metalac, al' Hanka otkida!

'Mrtvi' štreber u ekstazi: Ja sam death metalac, al' Hanka otkida!

DEPO Portal donosi još jedan video prilog sa nastupa domaćih stand-up komičara u sarajevskom klubu The Pub ...

Kolumna

Moj odgovor 'borcima' za ljudska prava: Ponosim se onim što prije 12 godina učinih!

Moj odgovor 'borcima' za...

Slavo Kukić
22.01.2014.

Godinu koju tek što adaktirasmo, u prednovogodišnje vrijeme i sam označih godinom ozbiljnih upozorenja. Za pravo mi dade i nedavno obznanjena lista „propalih“ zemalja koju svake godine...

Nekad smo bili srce Evrope, a danas - nacija u 'hajvan' vagonima!

Nekad smo bili srce...

Zoran Bibanović
20.11.2013.

Pojava željeznice u XIX stoljeću je bila vijesnik tehničke revolucije i kulturnog preobražaja evropskih naroda. Poklonici moderne željeznice u EU ne ističu samo privredne, energetske i...

Nitko ovdje nije nevin - pa ni međunarodna zajednica

Nitko ovdje nije nevin -...

Slavo Kukić
11.11.2013.

Kontinuitet apsurda i dalje obilježava stvarnost BiH. Upiranje prstom u SIPA-u sve dosadašnje vrijeme, primjerice, nije polučilo bukvalno nikakve rezultate – jer ona ne čini baš ništa kako bi...

Kako su hidroelektrane uništile život u Bosni i Hercegovini

Kako su hidroelektrane...

Zoran Bibanović
10.10.2013.

„Od svega što je vrtovima neophodno voda je najvažnija stvar, ali se i najlakše može zagaditi. Jer ni zemlja, ni sunce, ni vjetrovi, koji zajedno sa vodom hrane sve što je niklo iz zemlje, ne...

Ekran

Promo

NAPOKON OTKRIVENO: Zašto je Zele ODBIO Metaliku?

Četvrtak | 10.05.2012.

Metalika, svjetski poznat heavy metal bend iz Kalifornije, već duže vrijeme ima probleme sa inspiracijom i inovativnošću. Kao pokušaj da se riješe tih problema, poslali su skaute na prostor Balkana čiji je osnovni zadatak pronalazak kreativnog gitariste!

zele lipovaca fles

Prema njihovim riječima: “Tražimo inspirativnog gitaristu, dob nije važna, važna je njegova senzualnost, šarmantnost i način na koji mu frizura leprša!” Također navode, da je sadašnji gitarista nekada imao sve navedene osobine, ali danas je sklon skandalima i sve češće odlazi na nezasluženi odmor.

Nije trebalo dugo da skauti budu usmjereni ka bosanskohercegovačkom umjetniku, kako mu prijatelji vole tepati “profesoru gitare”, Zeletu!  Zele je osoba sa takvom dozom samopouzdanja, da se usudi tvrditi kako je on najveći umjetnik. Također tvrdi: “Ako se ikad dođe na ideju da bi riječ “umjetnost” trebala biti promijenjena, nova riječ bi trebala dobiti naziv po meni “Zele” !”. U tom slučaju ljudi se ne bi bavili umjetnošću, nego bi se bavili zeletošću.

Bio je počašćen ponudom koju su mu prenijeli skauti Metalike, ali nije smogao snage da je prihvati. Zele govori: “Koliko god da sam počašćen ponudom, ne mogu je prihvatiti. Kada bih prihvatio ovu ponudu, ona bi se suprotstavljala svim mojim vjerovanjima i očekivanjima kada je muzika u pitanju. Poštujem bend Metalika, ali koga mi to zavaravamo, oni nikad neće biti na mom nivou. Pjesma “Jedina moja” koju sad 25.07.2012. godine žele proglasiti simfonijom je jako kompleksna, oni to nikad neće shvatiti. Sastoji se od par akorda koji se konstantno izmjenjuju, a u sredini pjesme dolazi moj trenutak u kojem soliram, i to fantastično soliram !”

Također, Zele navodi da mu godi život na domaćem terenu. Smatra sebe sex simbolom kako među ženama tako i među brojnim muškarcima. Obožava imati sex na domaćem jeziku, jer upotrebljavamo mnogo prljavije riječi od stranaca… Kada smo ga pitali koga smatra najvećim gitaristom svih vremena, odgovorio nam je: “Gledate u njega!”.

Poslije Zeletovog odbijanja, Metalika je bila vidno razočarana. Odlučili su nastaviti u standardnom sastavu vjerujuću u bolje sutra, iako im Zele to nije prognozirao rečenicom: “Oni su potrošen materijal”.

Vijestibezsvijesti/DEPO PORTAL - BLIN/a.k.

Poveži preko
comments powered by Disqus

Zabava

DEUTSCHE WELLE

Transparency International BiH

Depo Clubbing

Depo plus

70666
Body Complete