DESETI PO REDU

Nastupom The Greenbaums i Sherrie Williams započeo Mostar Blues Festival

Arhiva20.07.12, 13:21h

Nastupom njemačko-izraelskog sastava The Greenbaums i američke pjevačica Sherrie Williams s bendom The Wise Guys, sinoć je u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru započeo 10. Mostar Blues Festival

MBF za FleshBend The Greenbaum, koji svoj stil bazira na glazbi legendarnog gitariste Petera Greena, oduševio je mostarsku publiku, ponudivši fuziju američkog tradicionalnog bluesa s mješavinom indie stila.

Američka pjevačica Sherrie Williams, vlasnica nekoliko albuma, Mostarce je očarala svojim snažnim glasom, a osim svojih pjesama izvela je i i blues standarde.

Inače, Festival je počeo pjesmom Somewere over the ranbow, koju je izvela mlada Asja Zara Aksov.

Trodnevni festival večeras se seli na Sportski centar Kantarevac, gdje će kao predgrupa nastupiti mladi turski bend Sahte Raki, a vrhunac večeri bit će nastup hrvatske dive Josipe Lisac.

U subotu je je na Kantarevcu predviđen nastup bosansko-hercegovačka grupe La Grange, hrvatskog benda Majke te britanskog Dr. Feelgood.

Mostar Blues Festival je nastao 2003. godine, pridružujući se tako obilježavanju stote godišnjice priznavanja bluesa kao svjetski priznatog glazbenog pravca i jedini je festival bluesa u Bosni i Hercegovini.

Za proteklih devet godina, između ostalih, na Mostar Blues Festivalu su nastupili: Snowy White, Danny Shepard, Tito &Tarantula, Big Brother & The Holding Company, Ana Popović, Mike Del Ferro, Deborah Coleman, Innes Sibun, Midnight Train, Goran Bare i "Majke", Point Blank, Partibrejkers, Stop, Telephone Blues Band & Dado Topić, Zdenka Kovačiček, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, i mnogi drugi.

 Stalni partneri MBF-a su Veleposlanstvo SAD-a u BiH, Federalno ministarstvo kulture i Grad Mostar.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook