DRAGAN ČOVIĆ NABAVLJA ZVIJER NA TOČKOVIMA

Novi Audi A8 W12 vrijedan 140.000 eura

Arhiva23.05.12, 11:27h

Predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović, uskoro će se “upisati” u povlaštenu legiju vozača koji upravljaju najskupocjenijim “makinama” ne samo u BiH, nego i na Balkanu, piše neovisni magazin 'Republika'

covic audi

Audi A8 W12 zove se nova, doslovno zvjerka, koja će na svojim putnim ispravama nositi ime ‘HDZ BiH’, a vozač će “zauzdavati čak 500 konja” i do stotke ubrzavati za nekih 4,9 sekundi, prenosi ovaj portal.

Ovo čudo od vozila košta nekih 140 000 eura i bit će odmah ‘uz bok’ po cijeni, za sada rekordno skupom, ‘VW phaetonu’ predsjednika SDA Sulejmana Tihića.

Dobra sitnica ovog vozila, zavidnici bi kazali i najbolja karakteristika za što lakšu borbu protiv hemorodida, su i zračni ovjesi, ukoliko se vlasniku vozila ne sviđaju standardne felge dimenzija 19”, čisto da vožnja bude “kao po oblacima”.

Predsjednik HDZ-a BiH ni do sada se nije vozio u ‘golfu dvojci’ – službeno je putovao audijem A6, vrijednom oko 100 000 KM, a privatno provjerenom ‘Toyotom Land Cruiser’, koja košta oko 120 000 KM. Najnovija “zvjerka” daleko premašuje performanse navedena dva, i po tehničkim mogućnostima, ali i po cijeni jer košta nešto manje od 280 000 KM.

Kako neslužbeno doznaje Republika, automobil je nabavljen od ljubuške auto kuće MRM, vlasnika Miroslava Rupčića, nekad desne ruke Ante Jelavića iz logističkog centra u Grudama i MO HR HB.

Inače, bh. političari u europskom su vrhu po skupocjenim vozilima koje koriste ili imaju u vlasništvu. Rekord, unatoč Čovićevom najnovijem prijevoznom sredstvu, ipak drži predsjednik SDA BiH Sulejman Tihić koji se vozi u ‘VW phaetonu’, vrijednom 370 000 KM. S obzirom na visinu cijene, najvjerojatnije je da se radi o blindiranom vozilu.

Međutim, ima i onih ministara koji su naveli da ne voze nikakvo vozilo, kao što je slučaj s predsjednikom SDP-a i ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom i njegovim stranačkim kolegom i ministrom prometa Damirom Hadžićem. Oni službeno “duže” ‘audije A6′, pojedinačno vrijedne više od 70 000 KM.

Međutim, prema informacijama republikainfo.com, brojni političari svoje privatne, skupe automobile “prenijeli” su na supruge ili neke članove uže obitelji, tako da su njihove imovinske kartice često nepotpune i ne prikazuju “pravo stanje na terenu”.

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik, i službeno i privatno, vozi se u dva ‘audija Q7′, vrijedna preko 200 000 KM, Mladen Ivanković Lijanović uživa u ‘mercedes ML’ vrijednom oko 120 000 KM, Bakir Izetbegović vozi ‘audi A8′ čija je vrijednost više od 100 000 KM, a predsjednik ‘Devedesetke’ privatno se vozi u ‘audiju A4′ vrijednom 35 000 KM.

DEPO PORTAL - BLIN/a.k.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook