POMOZIMO NAJMLAĐIMA

Zimski bazar 3. decembra u sarajevskom Uniticu

Arhiva22.11.11, 12:57h

Zimski bazar, tradicionalna godišnja dobrotvorna manifestacija, u okviru koje se mogu probati brojne međunarodne kuhinje, kupiti zanimljivi suveniri i uz sve to dobro se zabaviti, nastavlja se i ove godine

Zimski bazarZimski bazar je zabavni događaj putem kojega se prikupljaju sredstava za projekte fondacije Ruke i srca koja pomažu. Također, na Bazaru će učestvovati i brojne ambasade sa proizvodima i hranom karakterističnom za zemlju iz koje dolaze, tako da će prisutni imati priliku probati nacionalna jela iz Danske, Filipina, Hrvatske, Irana, Južne Koreje, Kanade, Kuvajta, Malezije, Nizozemske, Norveške, Poljske, Švedske, Turske i Velike Britanije. Fondacija Ruke i srca koja pomažu kontinuirano provodi projekte pomoći i podrške pacijentima Pedijatrijske klinike Jezero na mjesečnoj osnovi, potom programe pomoći Dječijim domovima Bjelave i Egipat te niz drugih aktivnosti kojima se pruža pomoć našim najmlađim sugrađanima kojima je potrebna.
 
Ove godine Zimski bazar će se održati 3. decembra u Unitic Business Centru u Sarajevu, s početkom u 12 sati. Svi zainteresovani ulaznice za Bazar mogu nabaviti i u okviru predregistracija koje će se održati u Mercator centru Sarajevo u Ložioničkoj ulici, BBI centru i Unitic centru. Predregistracije su otpočele  19. novembra u Mercator centru nastaviće se, u BBI centru 25. novembra (13:00-19:00 sati), u Mercator centru 26. i 27. novembra (13:00-10:30 sati) te Unitic centru 28. i 29. novembra (11:30-15:00 sati). Naravno, registracije će biti moguće i na sam dan održavanja Zimskog bazara, 3. decembra, s početkom u 12 sati.

Pored gorepomenutih projekata, Fondacija Ruke i srca koja pomažu, provodi i čitav niz drugih projekata kojima se želi pomoći zdravlje i obrazovanje najmlađih. Tako su tokom prošlogodišnjeg Zimskog bazara prikupljena sredstva za obnovu devastirane biblioteke u sklopu Prve osnovne škole na Ilidži. Cijena obnove iznosila je 36.000 KM, a sredstva su pored Bazara 2010., prikupljena i kasnijim aktivnostima započetim u okviru istog. U okviru Zimskog bazara 2010. održana je i dobrotvorna tombola od koje je sav prihod bio namijenjen kupovini iStat uređaja za brzu analizu krvi, koji bi bio doniran Pedijatrijskoj klinici Jezero u Sarajevu. Za tu namjenu prikupljeno je 3.000 eura, pri čemu cijena aparata iznosi 7.500 eura, te će se i okviru ovogodišnjeg Bazara održati tombola kako bi se prikupila sva sredstva za kupovinu iStat-a.

S obzirom na navedeno, Fondacija Ruke i srca koja pomažu poziva sve da 3. decembra posjete Zimski bazar 2011. i svojim prisustvom doprinesu ostvarivanju budućih projekata kojima se pomažu naši najmlađi.

(DEPO PORTAL/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook