NAJVEĆI NEZAVISNI DOGAĐAJ ZA MLADE U JUGOISTOČNOJ EVROPI

Pod sloganom 'Evropa za svako dijete' Kid's Festival u periodu od 10. do 14. juna

Arhiva24.05.11, 17:48h

Kid's Festival je najveći nezavisni dogadaj za mlade u Jugoistočnoj Evropi. Od 2004 preko 40.000 djece iz svih djelova Bosne i Hercegovine učestvuju svake godine .

kid's festivalPod sloganom “Evropa za svako dijete” ovogodišnji Kid's Festival održati će se u periodu od 10. do 14. juna. Treću godinu zaredom zvanični početak festivala će obilježiti velika Kid's parada kroz centar Sarajeva, koja će krenuti 10.juna. u 16 časova i ispred Katedrale.

 Svaki dan trajanja festivala tematske cjeline biće raspoređene su prema sljedećem planu:
10. juni - KID’S PARADA – “PUT ZA EVROPU”
11.juni - DAN "PROBUDITE SE!" - POZITIVNO O DJECI SA INVALIDITETOM.
12.juni - DAN "RADIO UŽIVO"
13.juni - DAN "RAFA ŽIRAFA"
14.juni - DAN "POLICIJE”"

Kao što je to bio slučaj svih dosadašnjih festivalskih izdanja, direkcija Kid's Festivala planira organizovati prevoz djece iz svih područja BiH, uključujući naudaljenije i najizolovanije krajeve. Kid's festival će svoje kapije otvarati svaki dan u 14 časova, a posjetioci će imati priliku uzeti učešće u mnogobrojnim radionicama te pogledati novi show program holandskih performera Out of area. 

kid's festival- Ovogodišnje izdanje Festivala tematsko težište usmjerava na proces inkluzije, pa će shodno tome prvi dan festivala će biti organizovan u saradnji sa fondacijom Sumero, koja kroz razvoj mješovitog sistema usluga lociranih u lokalnoj zajednica radi na socijalnom uključivanju  osoba sa intelektualnim teškoćama. - saopštili su organizatori.

(BLIN/DEPO/ds)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook