NAKON IZLJEVANJA DRINE

Složena situacija u Bijeljini: Nedostaju čamci, ali i hrana za bebe!

Hronika16.05.14, 19:45h

Mirjanić je na pres-konferenciji u Vladi RS-a, koja je u stalnom zasjedanju zbog stanja izazvanog poplavama u RS-u, potvrdio da je više od 5.000 domaćinstava poplavljeno na području Bijeljine, a vjeruje i da je sada još jedan dio samog gradskog jezgra pod vodom

bijeljina poplaveStanje na području Bijeljine, usljed poplave, veoma je teško i s neizvjesnim prognozama kako će se dalje kretati - izjavio je večeras ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske (RS) Stevo Mirjanić.

Nakon povratka iz Bijeljine, on je rekao da gradske vlasti uvjeravaju da preuzimaju mjere kako bi se oduprli ovakvoj vremenskoj stihiji koja je zahvatila širi teritorij tog grada.

Mirjanić je na pres-konferenciji u Vladi RS-a, koja je u stalnom zasjedanju zbog stanja izazvanog poplavama u RS-u, potvrdio da je više od  5.000 domaćinstava poplavljeno na području Bijeljine, a vjeruje i da je sada još jedan dio samog gradskog jezgra pod vodom.

- Najveći problemi su na području Janje, Amajlija, Popova, Dvorova, Međaša i samog grada. Gradske vlasti preduzimaju sve što je u njihovoj moći, ali puno toga im nedostaje - rekao je ministar poljoprivrede RS-a i precizirao da Bijeljini u situaciji izazvanoj poplavama nedostaju vozila, čamci, pumpe za ispumpavanje vode iz poplavljenih objekata, ali i hrana za bebe, konzerve i slično.

On je naglasio da će biti velike štete posebno kod poljoprivrednih proizvođača i nada se da će narednih dana biti bolja vremenska situacija kako bi se počeli razgovori o načinu za ublažavanje šteta.

bijeljina poplave

(Fena/md)

VEZANI TEKST: FOTO / IZLILA SE DRINA: Voda u Bijeljini prodrla u centar grada, vodostaj raste


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook