EKIPE POMOĆI NE MOGU SE PROBITI DO MAGLAJA

Građani očajni: 'Pokušava li iko doći do nas?!'

Hronika16.05.14, 10:19h

Pomoć koja je krenula prema Maglaju, nažalost ne može se probiti do tog ugroženog područja. Na putu prema Žepču zaustavljene su ekipe Hitne pomoći, građevinske mašine, kao i ekipe Civilne zaštite

maglaj blokada puta

Pomoć koja je krenula prema Maglaju, nažalost ne može se probiti do tog ugroženog područja. Na putu prema Žepču zaustavljene su ekipe Hitne pomoći, građevinske mašine, kao i ekipe Civilne zaštite, javlja Patria.

Nivo Lašve raste što dodatno komplikuje situaciju i otežava kretanje vozila, a rijeka Bosna izlila se na cestu Zenica-Maglaj, javlja bh. novinska agencija Patria.

Maglaj je još uvijek bez struje, većina je i bez ikakvih sredstava komunikacije. Posljednje informacije govore da je nivo vode u Maglaju opao, ali je situacija i dalje kritična.

S druge strane u Zavidovićima je vodostaj manji za oko 60 cm, ali je vodena bujica nanijela velike količine smeća i blata.

Maglaj pod vodom_maj 2014

Kako javlja agencija Fena, Grad Maglaj je u jezeru vode - izjavio je jedan očajni mještanin, koji je u stambenoj zgradi na šestom spratu u centru grada usljed poplave zarobljen s porodicom kao i drugi stanovnici, posebno gradskog središta.

-Nemamo vode, struje, u blokadi smo, ne znamo da li iko pokušava doći do nas - rekao je ovaj Maglajlija.

Kontakt s njim je bio moguć jer mu nije potpuno iscrpljena baterija u mobilnom telefonu, ali, kako nema struje, i to će se uskoro desiti, rekao je.

Usljed izlijevanja rijeke Bosne, višespratnica u kojoj živi ovaj čovjek s porodicom je metar u vodi, a na pojedinim mjestima u gradu je voda i do 2,5 metra, kazao je.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook