PREMIJER ZE-DO KANTONA U AKCIJI

Munib Husejnagić privatnim čamcem ušao u centar Maglaja

Hronika15.05.14, 18:22h

Premijer Zeničko-dobojskog kantona, Munib Husejnagić, napominje da se u Maglaj može ući samo čamacima i helikopterima i nikako drugačije

centar maglaja poplava

Premijer Zeničko-dobojskog kantona, Munib Husejnagić, koji se trenutno nalazi u, potpuno poplavljenom i blokiranom, samom centru Maglaja, za Anadolu Agency (AA) je izjavio da se u Maglaj može ući samo čamcima.

"Situacija u Maglaju je izuzetno teška, grad je blokiran iz svih pravaca. Ovdje, dakle, vlada totalna blokada grada. U samom centru grada, gdje se trenutno nalazim, visina vode doseže od 1 do 2 metra", ističe Husejnagić.

Napominje da se u grad može ući samo pomoću čamaca i iz helikoptera i nikako drugačije.

"U grad se može ući samo čamcima. Evo i ja sam ušao privatnim čamcem do jednog dijela grada, a nakon toga sa drugim čamcima smo se probili do centra grada", rekao je premijer Zeničko-dobojskog kantona.

Na kraju, navodi kako vojska evakuiše stanovnike kojima je u ovim momentima pomoć najpotrebnija.

"Odredili smo prioritete i vojska pomaže prvo bolesnima i djeci, koju evakuiše helikopterom, a onda ostalima kojima je pomoć potrebna. Najbitnije je da trenutno nema žrtava", kazao je Husejnagić.

Napominje da će zbog vrlo teške situacije zatražiti i ispomoć iz Konjica kako bi dobili još čamaca i na taj način pomogli ugroženim stanovnicima Maglaja.

(Anadolija/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook