VODOSTAJ BOSNE I DALJE PREKO 500 CENTIMETARA

Tuzlanski i Zeničko-dobojski kanton proglasili stanje prirodne nesreće

Hronika15.05.14, 14:07h

Vodostaj rijeke Bosne u Zenici i dalje je preko 500 centimetara i ne vidi se mjerni instrument na mjernom mjestu

poplava rijeka bosnaZbog poplava izazvanim obilnim padavinama Federalna uprava civilne zaštite saopćila je da su Tuzlanski i Zeničko-dobojski kanton proglasili stanje prirodne nesreće, javlja Anadolu Agency (AA).

“Vlada Tuzlanskog kantona, na vanrednoj sjednici održanoj danas, a na prijedlog Kantonalnog štaba Civilne zaštite, donijela je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće usljed prirodne nesreće uzrokovane poplavama i klizištima na području kantona”, navedeno je u izvještaju ove institucije.

Isto tako, danas je proglašeno stanje prirodne nesreće zbog velikih poplava i klizišta i na području Zeničko-dobojskog kantona.

“Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na vanrednoj sjednici, na prijedlog Kantonalnog štaba Civilne zaštite, donijela je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće usljed prirodne nesreće - poplave na području kantona”, napominju iz Federalne uprave civilne zaštite.

Dodaje se da je vodostaj rijeke Bosne u Zenici i dalje je preko 500 centimetara i ne vidi se mjerni instrument na mjernom mjestu u Zenici.

“Vodostaj rijeka i dalje raste. Najteže je stanje u općini Maglaj. Na telefonski broj 121 primljeno je oko 1.000 poziva građana. Maglaj, Žepče, Zavidovići potpuno su blokirani i svi prilazni putevi su pod vodom”, ističu iz ove federalne institucije.

 

(Anadolija/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook