FOTO/ STANOVNICI ČEKAJU SPAS

Još samo krovovi automobila vire iz vode: Pogledajte kako je potopljen Maglaj!

Hronika15.05.14, 10:05h

Maglaj je pod vodom. Sa desnom obalom rijeke Bosne uopće nemamo komunikaciju. Dva čamca stalno su u opticaju. Pokušavamo dobiti helikoptere da evakuišemo ljude, kazao je načelnik Općine Maglaj Mehmed Mustabašić za bh. novinsku agenciju Patria

Maglaj od vodom_maj 2014Čitateljka DEPO Portala poslala nam je fotografije Maglaja, grada koji je gotovo potpuno potonuo pod vodom. U nekim dijelovima grada poplave su toliko narasle da još samo krovovi automobili vire iz vode.

- Ovo su najnovije slike iz Maglaja koji je kompletan pod vodom. Situacija je izuzetno teška. Ukoliko se ne učini ništa što bi pomoglo stanovnicima Maglaja, posljedice će biti veoma teške, apeluje naša čitaeljka.

Čitav grad je pod vodom, trebaju nam helikopteri!

Maglaj od vodom_maj 2014

Maglaj je pod vodom. Sa desnom obalom rijeke Bosne uopće nemamo komunikaciju. Dva čamca stalno su u opticaju. Pokušavamo dobiti helikoptere da evakuišemo ljude, kazao je načelnik Općine Maglaj Mehmed Mustabašić za bh. novinsku agenciju Patria.

- Voda je već prešla preko parkiranih auta. Balvani plutaju rijekom iz Natrona. Onoliko koliko mogu čamci evakuiraju ljudi.Ne može se preko mosta. Ulicama ide voda visine 1 do 1,5 metar –kaže Mustabašić.

On je kazao i da pokušava dobiti pomoć Federalne uprave civilne zaštite. U stalnoj komunikaciji je sa državnim poslanikom u Domu naroda PS BiH Mehmedom Bradarićem. Međutim, gube struju i telefoni su u prekidu i loš je signal, javlja Patria.

Kako je novinska agencija Patria dobila informaciju, u ulici "1. mart" na tavanu je blokirana porodica s djecom i do sada nisu dobili nikakvu pomoć.

Samir Agić, pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu i spašavanje u izjavi za Patriu kazao je da Ministarstvo sigurnosti provodi aktivnosti spašavanja.

- Ovo je složena država i komplikovan je proces da helikopteri polete. To su helikopteri oružanih snaga, jer druge i nemamo - kazao je Agiće te dodao da se radi na spašavanju u Općini Maglaj i mjestu Bijele ploče. 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

Maglaj od vodom_maj 2014

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook