DVIJE STRANICE BOLA

Dirljivo oproštajno pismo nastavnika koji je preživio brodolom u Južnoj Koreji: Spalite moje tijelo...!

Arhiva20.04.14, 15:58h

To što sam preživio je previše bolno za podnijeti kada znam da se 200 njih vodi kao nestalo. Preuzimam punu odgovornost. Ja sam bio jedan od organizatora putovanja - napisao je Kang Min-Gyu u pismu

brodolom juzna korejaNastavnik zadužen za više stotina učenika na trajektu koji je potonuo na obali Južne Koreje izvršio je samoubistvo jer mu je činjenica što je preživio bila "previše bolna".

U svom posljednjem dirljivom pismu, Kang Min-Gyu je napisao da se nada da će u zagrobnom životu ponovo postati nastavnik učenicima čija tijela još nisu pronađena.

Ovaj 52-godišnjak je pronađen mrtav nekoliko dana nakon što je on i 75 njegovih učenika uspjelo pobjeći s trajekta Sewol koji je potonuo blizu južne obale.

Potvrđena je smrt 14 učenika, a 236 se vodi kao nestalo. Ronilačke ekipe su danas počele s izvlačenjem tijela iz trajekta.

Policija je pronašla Kanga kako visi s kaišom oko vrata na drvetu u subotu popodne ispred gimnazije gdje su smještene porodice žrtava.

Policija je prvobitno saopćila da nije ostavio oproštajno pismo, ali je kasnije promijenila iskaz i objavila dijelove pismo napisanog na dvije stranice.

- To što sam preživio je previše bolno za podnijeti kada znam da se 200 njih vodi kao nestalo. Preuzimam punu odgovornost. Ja sam bio jedan od organizatora putovanja - napisao je Kang u pismu.

- Zapalite moje tijelo i prospite pepeo na mjesto potonulog trajekta. Možda ću u zagrobnom životu ponovo biti nastavnik mojim učenicima - napisao je on.

Njegovo tijelo je kremirano u pogrebnoj kući Jindo, a kasnije će se odrediti datum za prosipanje njegovog pepela.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook