FOTO/ 26. I 27. APRILA NA TERITORIJI CIJELE DRŽAVE

Akcija 'Let's do it - očistimo Zemlju za jedan dan' treću godinu u BiH

Arhiva15.04.14, 13:45h

Akcija čišćenja bit će održana 26. i 27. aprila sa početkom u 09.00 sati na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine

let's do it akcijaFoto: DEPO PORTAL

Danas je u zgradi Ujedinjenih naroda u Sarajevu održana konferencija za novinare u povodu ovogodišnje akcije „Let's do it – očistimo zemlju za 1 dan“.

Akcija će po treći put biti realizirana u našoj zemlji u sklopu globalne akcije čišćenja cijele planete, a nositelji projekta su udruge građana „Ruke“ iz Sarajeva i „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke, dok je generalni partner kompanija HT Eronet. Prvi put, zahvaljujući podršci kompanije Ekopak, jednog od ovlaštenih operatera sistema upravljanja ambalažnim otpadom FBiH, u okviru akcije „Let's do it – očistimo zemlju za 1 dan“ omogućeno je odvojeno prikupljanje ambalažnog otpada, koji će biti predan na reciklažu i ponovno korištenje, te time dobiti novu vrijednost.

Predstavnicima medija na konferenciji za medije obratili su se: Božidar Mihajlović, predsjednik UG „Ruke“, Vanja Gavran, rukovoditelj Odjela za korporativne komunikacije kompanije HT Eronet, Dženana Preljević, predstavnica kompanije Ekopak i Jamila Milović-Halilović, savjetnica za strateške komunikacije i glasnogovornica u Delegaciji EU/EUSR.

let's do it akcija

Akcija čišćenja bit će održana 26. i 27. aprila sa početkom u 09.00 sati na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Prvi put u akciji će učestvovati sve općine Federacije BiH i prvi put će otpad biti prikupljan odvojeno, a Ekopak će obezbjediti da prikupljeni ambalažni otpad, umjesto na deponijama, završi na reciklaži.

(DEPO PORTAL/md/ Foto: Nina Novaković)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook