POČINJE RAT NA ISTOKU UKRAJINE!?

'Vojska je napala utvrde proruskih separatista'

Arhiva15.04.14, 12:17h

Vršitelj dužnosti ukrajinskog predsjednika Oleksandr Turčinov izjavio je u utorak ujutro kako je počela ‘antiteroristička’ vojna akcija protiv proruskih separatista u istočnoj Ukrajini, regiji Donjeck, javlja WSJ

ukrajinska vojska Vršitelj dužnosti ukrajinskog predsjednika Oleksandr Turčinov izjavio je u utorak ujutro kako je počela ‘antiteroristička’ vojna akcija protiv proruskih separatista u istočnoj Ukrajini, regiji Donjeck, javlja WSJ.

- Tijekom noći započela je antiteroristička operacija na sjeveru Donjecka. No, bit će odgovorna i uravnotežena. Svrha ove akcije, ponovno naglašavam, zaštititi je građane Ukrajine, izjavio je pred ukrajinskim parlamentom.

Proruski prosvjedi u proteklih nekoliko dana proširili su se na najmanje još dva druga grada. Jučer su separatisti zauzeli policijsku stanicu u Horlivki i zgradu gradske skupštine u Kramatorsku.

U međuvremenu, Reuters javlja kako ukrajinske snage još uvijek nisu niti blizu proruskim prosvjednicima.

Policijske stanice u Horlivki i Donjecku još uvijek su pod kontrolom separatista, kao i zgrade gradske skupštine u Donjecku i Kramatorsku. Prema izvještajima s terena ni u jednom od gradova još uvijek se ne čuje pucnjava.

Moskovski Russia Today je objavio snimku, navodno snimljenu danas u izvan gradića Rodinskoje u regiji Donjeck, koja prikazuje proruske demonstrante kako zaustavljaju ukrajinski tenk na putu prema Donjecku.

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook