VIDEO/ NAJVEĆA MISTERIJA DANAŠNJICE

Objavljen snimak pilota Boeinga 777-200: Posljednji signal avion je poslao sa tla?!

Arhiva16.03.14, 21:16h

Stručnjaci su danas objavili kako je moguće da je avion sletio i emitirao svoj posljednji satelitski signal s tla. Nestanak MH370 bi prema mišljenju istražitelja mogao biti 'piratska otmica' i putnici se možda u ovom trenutku drže na nepoznatoj lokaciji

snimak pilota Boeinga 777Objavljena je snimka sigurnosnih kamera na kojoj se mogu vidjeti pilot i kopilot nestalog malezijskog aviona neposredno prije ukrcavanja na let na kojem mu se izgubio svaki trag.

Snimka CCTV-a prikazuje kapetana Zaharija Ahmada Šaha, pilota Boeinga 777 dok prolazi kroz osiguranje na aerodromu u Kuala Lumpuru.

Zatim se pojavljuje kopilot Farik Hamid kojeg osiguranje također pretražuje prije ulaska u avion.

Šah je navodno fanatični pristalica malezijskog opozicijskog lidera Anvara Ibrahima, koji je završio u zatvoru zbog homoseksualnosti samo nekoliko sati prije nestanka aviona.

Također je objavljeno da su pilotova supruga i troje djece napustili obiteljski dom dan prije nestanka aviona.

Stručnjaci su danas objavili kako je moguće da je avion sletio i emitirao svoj posljednji satelitski signal s tla.

Nestanak MH370 bi prema mišljenju istražitelja mogao biti 'piratska otmica' i putnici se možda u ovom trenutku drže na nepoznatoj lokaciji.

Stručnjaci smatraju kako je netko u avionu onesposobio komunikacijski sustav (ACARS), da bi 14 minuta kasnije sustav koji otkriva zrakoplov radarskim sustavima bio ugašen.

(Jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook