KRIVAC NEKO OD PUTNIKA ILI ČLANOVA POSADE

Potvrđeno je: Malezijski avion namjerno skrenut s rute

Arhiva15.03.14, 09:30h

Malezijski premijer Najib Razak na konferenciji za medije u Kuala Lumpuru objavio je priopćenje kojim se potvrđuje kako razlog nestanka aviona nije kvar, već nečija namjera

malezijski avionMalezijski premijer Najib Razak na konferenciji za medije u Kuala Lumpuru objavio je priopćenje kojim se potvrđuje kako razlog nestanka aviona nije kvar, već nečija namjera.

''Još uvijek istražujemo sve mogućnosti, želim da to bude jasno, no avion je namjerno preusmjeren'', rekao je Razak te dodao kako tim riječima ne potvrđuje otmicu. 

To znači da je ili netko od putnika ili članova posade namjerno isključio uređaje i skrenuo avion s planirane rute. Istraga je sada usmjerena na putnike i članove posade. 

 

Posljednja komunikacija s avionom bila sedam sati kasnije

Potvrdio je i da je posljednja komunikacija s nestalim avionom bila u 8.11 sati, čak sedam sati kasnije nego što se dosad mislilo. 

Rekao je i da je koridor potrage proširen na još dva područja, od sjevernog Tajlanda do granice Kazahstana i Turkmenistana te od Indije do Indijskog oceana na jugu. 

''Istražujemo svaki mogući trag. Ponekad ti tragovi ne vode ničemu. Pojavilo se mnogo spekulacija, no razumijemo zbog očajnih obitelji i prijatelja nestalih putnika koji čekaju već sedam dana bilokakve vijesti o svojim najbližima'', rekao je Razak. 

Podsjetimo, malezijski avion je nestao prije tjedan dana, a u njemu je tada bilo 239 putnika i članova posade.

 

(net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook