PSIHIJATRIJSKI BOLESNIK ILI NEKAŽNJENI RAZBOJNIK

Nepoznati detalji iz života banjalučkog bombaša: Ubica za paljenje Topićevog automobila dobio samo uslovnu kaznu

Arhiva14.03.14, 18:27h

U pritvoru je bio 10-tak dana jer se nije odazvao na sudski poziv da prisustvuje suđenju nakon čega je pušten na slobodu. Zanimljivo je da u ovom slučaju uopšte nije utvrđeno psihičko stanje Stevanovića za kojeg se navodi da je psihijatrijski bolesnik

željko stevanović flashBjegunac Željko Stevanović viđen je danas popodne u blizini mosta u banjalučkom naselju Česma, pišu Nezavisne novine.

U ovom naselju je veliki broj policijskih patrola, javlja novinar "Nezavisnih" sa lica mjesta.

Na sebi je imao crne hlače, crnu majicu, crnu kraću jaknu i crni ruksak. Na glavi je imao crne naočare.

Nezavisne navode i da je bjegunac Željko Stevanović zbog podmetanja požara pod automobil pokojnika u novembru prošle godine osuđen u banjalučkom Osnovnom sudu na uslovnu kaznu od četiri mjeseca zatvora.

Kazna se ne bi izvršila da optuženi do novembra ove godine nije počinio neko krivično djelo.

Presudi je prethodilo priznanje krivice Stevanovića da je 7. marta 2010. godine u 14 časova benzinom zapalio automobil "mazda" vlasništvo pokojnog Bore Topića.

Optuženi je priznao da je benzin kojim je zapalio auto donio u flaši u ruksaku.

 Benzin je zatim polio po gepeku mazde, parkirane ispred "Autoprevoza" u ulici Bulevar Srpske Vojske, a zatim je šibicom potpalio vatru i pobjegao prema "Metalu".

Stevanovića su ubrzo uhvatili radnici obezbjeđenja u "Metalu" i predali policiji, a na autu je nastupila šteta od 1.700 maraka.

Kao otežavajuće okolnosti prilikom izricanja presude tada je navedena osveta, a olakšavajuće, ranija neosuđivanost, priznanje djela, teško imovinsko stanje.

U pritvoru je bio 10-tak dana jer se nije odazvao na sudski poziv da prisustvuje suđenju nakon čega je pušten na slobodu. Zanimljivo je da u ovom slučaju uopšte nije utvrđeno psihičko stanje Stevanovića za kojeg se navodi da je psihijatrijski bolesnik.

Osumnjičeni je juče na autobuskom stajalištu u banjalučkoj Ulici knjaza Miloša kroz ulazna vrata ubacio bombu "M-75" od čije eksplozije je poginuo vozač Bore.Topića, a dva lica lakše povrijeđena.

(Nezavisne.com/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZOIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook