PETI DAN POTRAGE

Otkrivene posljednje riječi pilota nestalog malezijskog aviona

Arhiva12.03.14, 15:20h

Peti je dan potrage za nestalim putnicima i članovima posade malezijskog aviona koji je letio iz Kuala Lumpura prema Pekingu. Iako njemu još uvijek nema ni traga, u javnost su procurile navodno zadnje riječi pilota na kobnom letu

potraga za malezijskim avionomPeti je dan potrage za nestalim putnicima i članovima posade malezijskog aviona koji je letio iz Kuala Lumpura prema Pekingu. Iako njemu još uvijek nema ni traga, u javnost su procurile navodno zadnje riječi pilota na kobnom letu.

"U redu, laku noć", posljednje su riječi koje je izrekao pilot nestalog aviona Boeinga 777-200eu.

Tu je informaciju javnosti otkrio Iskandar Sarudin, ambasador Kuala Lumpura dok je razgovarao s porodicama nestalih putnika u Pekingu.

Sarudin je pričao s prijateljima i porodicama 153 kineska putnika koji su nestali u subotu, 8. marta. S obzirom da dosad nisu pronađeni nikakvi tragovi pretpostavlja se da su putnici mrtvi.

Lokalne su vlasti danas priznale kako ustvari ne znaju smjer kojim se kretao malezijski avion koji je nestao s 239 putnika i članova posade, što im uvelike otežava potragu.

Podsjetimo, porodice nestalih putnika nadale su se da zvonjava mobitela koju čuju kada nazovu svoje bližnje znači da ipak nisu završili na dnu okeana, no stručnjaci su objasnili taj fenomen ''fantomskih poziva'', objašnjavajući kako to zapravo znači samo da je mreža pronađena.

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook