VELIKI PROPUST CARINIKA, SLIJEDI INTERNA ISTRAGA

Putnici s ukradenim pasošima imali azijatske crte lica

Arhiva10.03.14, 11:07h

Sprovest ćemo internu istragu, u kojoj ćemo se posebno fokusirati na službenike koji su bili na dužnosti na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru u vrijeme leta MH370, dodao je Hamdi

Malaysia Airlines - nestao avion

Malezijski ministar unutarnjih poslova Zahid Hamidi izjavio je danas da su dvojica putnika koji su se s ukradenim pasošima ukrcali na let "Malaysia Airlinesa", koji je prije dva dana netragom nestao s radara, imali "azijatske crte lica".

Istražni organi koji pokušavaju da utvrde šta se dogodilo s tim avionom, koji je na liniji Kuala Lumpur-Peking prevozio 239 putnika i članova posade, otkrili su da su se najmanje dvojica putnika ukrcala na taj let s ukradenim pasošima, jednim italijanskim i jednim austrijskim, prenijela je agencija AFP.

- I dalje mi nije jasno kako carinicima nije bilo nimalo neobično da vide Italijana i Austrijanca, ali s azijatskim crtama lica - izjavio je sinoć Hamidi, kako je navela malezijska novinska agencija Bernama.

- Sprovest ćemo internu istragu, u kojoj ćemo se posebno fokusirati na službenike koji su bili na dužnosti na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru u vrijeme leta MH370 - dodao je Hamdi, a prenosi Tanjug.

Malezijski ministar saobraćaja je jučer rekao da vlada te zemlje razmatra mogućnost da se radi o terorističkom napadu i da su stupili u kontakt s obavještajnim agencijama drugih zemalja, uključujući američki FBI.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook