FOTO/ I U NAREDNIM DANIMA SE OČEKUJE LIJEPO VRIJEME

Sunce izmamimilo Sarajlije u šetnju: Sredina februara u baštama kafea

Arhiva16.02.14, 16:22h

I u narednim danima se u Sarajevu i većem dijelu Bosne i Hercegovine očekuje lijepo vrijeme sa dnevnim temperaturama između 15 i 20 stepeni Celzijusa

Sredina februara u baštama kafea/Foto: Anadolija

Foto: Anadolija

Sunčano vrijeme i visoke temperature za mjesec februar naveli su brojne građane glavnog grada Bosne i Hercegovine da nedjeljno popodne provedu na ulicama svoga grada, javlja Anadolu Agency (AA).

Ugodnih 18 stepeni iznad nule i neobično visoka temperatua za februar bili su idealna prilika mnogim Sarajlijama da uživaju u šetnjama gradom, ali i za opuštanje u baštama gradskih kafea. Iako je kalendarski još uvijek zima, ugodno topla i sunčana nedjelja u Sarajevu više podsjeća na proljeće.

Od najmlađih do najstarijih građana, svi su uživali u lijepom i toplom vremenu, a brojne Sarajlije već su iz svojih ormara izvukle i proljetnu garderobu.

Kako su u proteklim danima iz Sarajeva u svijet išle ružne slike demonstracija i paljenja javnih institucija, danas se u gradu nije mogao vidjeti veći broj turista.

I u narednim danima se u Sarajevu i većem dijelu Bosne i Hercegovine očekuje lijepo vrijeme sa dnevnim temperaturama između 15 i 20 stepeni Celzijusa.

(Anadolija/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook