GRAĐANI NAKON DEMONSTRACIJA RADILI NA FORMIRANJU RADNIH GRUPA PLENUMA

Završeni mirni protesti građana u Sarajevu, novi protesti sutra u 12 sati

Arhiva16.02.14, 15:13h

Današnjem Plenum građana i građanki Sarajeva prethodili prostesti na kojima se oko 200 građana okupilo ispred zgrade Predsjedništva BiH, gdje su pištaljkama i transparantima iskazivali svoje nezadovoljstvo, te su ponovno blokirali raskrsnicu Titove i Alipašine ulice

protesti ispred predsjedništva bih/ Foto: RSE 

Nešto prije 14 sati demonstranti su se s raskrsnice Titove i Alipašine ulice uputili prema Domu mladih, i time okončali današnje proteste, javlja reporter Anadolu Agency (AA)

Građani su sa raskrsnice Titove i Alipašine ulice išli pješke, pa je tako sve vrijeme saobraćaj bio zaustavljen.

Nakon dvosatnog protesta i blokade raskrsnice Titove i Alipašine ulice, okupljeni građani u Domu mladih u Sarajevu radiće na formiranju radnih grupa u okviru Plenuma građanki i građana Sarajeva. Danas će biti formirane radne grupe za medije, formulaciju zahtjeva, pravna pitanja za međuplenumsku saradnju, proteste i logistiku.

Kako je istaknuto, cilj formiranja radnih grupa jeste da svi oni koji smatraju da mogu pomoći radu Plenuma, da se međusobno upoznaju i zajedno rade. Iako je na jučerašnjem Plenumu izglasano povjerenje građanki i građana medijima, danas je poručeno kako pojedini učesnici Plenuma već dobijaju prijetnje, te da rad radnih grupa kamere ne trebaju snimati, kako bi se ljudi osjećali slobodnim.

Naredni, četvrti sastanak Plenuma građana i građanki Sarajeva biće održan sutra, u ponedjeljak u 17:30 sati, a protesti će biti održani u 12 sati.

(Anadolija/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook