NA BJELAŠNICI MINUS JEDAN STEPEN CELZIJUSA

U Bihaću pada snijeg, kiša u ostalim dijelovima zemlje

Arhiva12.02.14, 10:25h

Temperature u 07.00 sati: Bjelašnica – 1 stepen, Bihać 1, Zenica 4, Kupres 5, Gradačac, Sanski Most i Tuzla 6, Banja Luka, Bijeljina, Ivan Sedlo, Prijedor, Sokolac i Zvornik 7, Doboj i Livno 8, Bugojno i Goražde 10, Sarajevo i Trebinje 12, Stolac i Čapljina 13, Mostar, Neum i Srebrenica 14 stepeni

bihać snijeg
U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini pada kiša. Na području Bihaća pada i snijeg.

Temperature u 07.00 sati: Bjelašnica – 1 stepen, Bihać 1, Zenica 4, Kupres 5, Gradačac, Sanski Most i Tuzla 6, Banja Luka, Bijeljina, Ivan Sedlo, Prijedor, Sokolac i Zvornik 7, Doboj i Livno 8, Bugojno i Goražde 10, Sarajevo i Trebinje 12, Stolac i Čapljina 13, Mostar, Neum i Srebrenica 14 stepeni.
 
U većem dijelu našoj zemlji danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom . Glavnina padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Više sunčanog vremena prijepodne u istočnim i sjeveroistočnim područjima. Na planinama će padati i snijeg. Poslijepodne se očekuje pad temperature zraka. Vjetar umjeren i jak, na udare i olujan južnog i jugozapadnog smjera. Poslijepodne vjetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 16 stepeni, na sjeveroistoku Bosne od 2 do 6 stepeni.
 
U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura oko 14 stepeni.

Zbog snijega koji pada na putnom pravcu Bihać-Bosanski Petrovac na dionici Ripač-Vrtoče, vozači se upozoravaju na oprezniju vožnju. Također, zbog izlijevanja vode na kolovoz, otežano se saobraća na dionici magistralnog puta Cazin-Velika Kladuša u mjestu Huremagići.

Na ostalim putnim pravcima u BiH saobraća se bez dužih zastoja po pretežno mokrom i klizavom kolovozu.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su mjestimični odroni kamenja na kolovoz, a izdvajaju se putevi: Ključ-Bos.Petrovac-Bihać, Mostar-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Banja Luka-Jajce.

Vozačima se savjetuje da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

(Fena/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook