VIDEO/ U CENTRU ZA KULTURNU I MEDIJSKU DEKONTAMINACIJU

Dođite na Plenum građana i građanki Sarajeva u srijedu u 17.30 sati!

Arhiva11.02.14, 15:20h

Na sastanak su pozvani svi koji žele u otvorenoj javnoj diskusiji ravnopravnih učesnika formulisati zahtjeve i odluke koje će zaustaviti pljačku društva i postaviti temelje pravednijeg poretka

protesti ispred predsjedništva bih/ foto: AANa današnjim protestima u u glavnom gradu BiH okupljenim građanima je podijeljen poziv na prvi sastanak Plenuma građana i građanki Sarajeva, a koji će se održati u srijedu, 12. februara, s početkom u 17.30 sati u Centru za kulturnu i medijsku dekontaminaciju, koji se nalazi u sklopu Kampusa Univerziteta u Sarajevu, na adresi Zmaja od Bosne bb.

"Iza nas ne stoje nikakve stranke niti organizacije. Mi najbolje znamo da iza nas stoji samo dugogodišnje poniženje, glad, bespomoćnost i beznadežnost svih nas. I zato recimo NE političkom mešetarenju! Nema dogovora iza zatvorenih vrata, nema izabranih. Samo plenum gdje se građani i građanke zajedno dogovaraju o rješenjima problema svih nas. Ne dajmo nikome da otme naš građanski bunt!", navedeno je, izmeu ostalog, u tekstu poziva na Plenum.

"Zahtijevamo:

Policija - nepoduzimanje mjera kojima bi se ograničile mirne demonstracije građanstva. Mora se obezbijediti sigurnost svih učesnika protesta.

Vlasti Kantona Sarajevo - s obzirom na neodgovoran rad dosadašnjih vlada, o formiranju nove vlade mora se odlučivati isključivo na temelju budućih zaključaka Plenuma građana i građanki Sarajeva.

Vlada Federacije BiH - momentalna ostavka cijele Vlade na čelu sa premijerom.

I to je samo početak - vjerujmo jedni u druge i nastavimo raditi za dobro svih nas", ističe se u pozivu koji potpisuje Inicijativni odbor za organizaciju Plenuma, privremena neformalna grupa koja sa radom prestaje na prvom sastanku Plenuma"

Na sastanak su pozvani svi građani i građanke koji žele u javnoj diskusiji ravnopravnih učesnika formulisati zahtjeve i odluke koje će zaustaviti pljačku društva i postaviti temelje pravednijeg poretka.

(DEPO PORTAL/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook