ALARMANTNO/ I NAVIJAČI 'FK SLOBODA' MEĐU PROTESTANTIMA

Da li će se protesti u Tuzli pretvoriti u tragediju: 'Fukare' kupile 60 boca solne kiseline pred današnje demonstracije!

Arhiva07.02.14, 12:06h

Kako DEPO Portal saznaje od očevidaca koji su se jutros zadesili u blizini zgrade Vlade Tuzlanskog Kantona, grupa navijača FK Sloboda - 'Fukare' u obližnjoj DM prodavnici kupila je oko 60 litara solne kiseline, u namjeri da se danas pridruže protestantima

protesti u Tuzli, 2. dan/ Foto: Tip.baProtesti u Tuzli, koji su prije dva dana počeli kao očajnički krik obespravljenih radnika, prijete da prerastu u nemire sa opasnim, čak tragičnim posljedicama.

Kako DEPO Portal saznaje od očevidaca koji su se jutros zadesili u blizini zgrade Vlade Tuzlanskog Kantona, grupa navijača FK Sloboda - 'Fukare' u obližnjoj DM prodavnici kupila je oko 60 litara solne kiseline, u namjeri da se danas pridruže protestantima.

Upozorenje iz MUP-a TK

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona želi upoznati javnost da se operativnim radom na terenu došlo do saznanja da demonstranti po pojedinim trgovinskim radnjama u Tuzli kupuju solnu kiselinu i kreč u prahu, u namjeri da iste upotrijebe u današnjim demonstracijama.

Ovim putem želimo skrenuti pažnju građanima na veoma štetno i po život opasno djelovanje navedenih supstanci, te ih pozivamo da ne učestvuju u korištenju istih protiv službenika policije, navodi se u saopštenju press službe MUP-a TK.

 Podsjećamo, danas oko 12 sati tuzlanski demonstranti ponovo će se okupiti ispred Vlade TK, a premijer Sead Čaušević pozvao je predstavnike firmi Dita, Konjuh, Resod guming, Polihem i Poliolchem da u 13 sati dođu na sastanak sa predstavnicima Vlade kako bi se razgovaralo o rješavanju zahtjeva koje su uputili Vladi TK.

Među protestantima se svaki dan nalazi i veliki broj građana i studenata, a s obzirom da danas nema nastave u srednjim i osnovnim školama, na ulicama se očekuju i tuzlanski školarci.

Razlog više za alarmantno upozorenje da bi današnji protesti mogli eskalirati u bunt koji nema veze sa borbom obespravljenih i poniženih radnika, već postaje poligon za huligane, kao što se to desilo 2010. godine u Sarajevu, kada su tokom boračkih protesta navijači demolirali zgradu Vlade Fderacijue BiH.  

No, ovoga puta posljedice bi mogle biti mnogo gore! Prema posljednjim informacijama koje je objavila Televizija TK, navijači pripremanju Molotovljeve koktele koje planiraju bacati tokom demnstracija!

VEZANI TEKST:

FUKARE ODGOVARAJU NA OPTUŽBE ZA IZAZIVANJE NEREDA: Nije tačno da su navijači FK Sloboda kupovali solnu kiselinu pred današnje demonstracije u Tuzli!

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook