VIDEO & FOTO/ POGLEDAJTE TRAILER NOVOG FILMA KENANA MUSIĆA

Uskoro premijera filma 'Politika i drugi zločini': Šta se dešava američkom novinaru tokom JMBG protesta u Sarajevu?

Arhiva13.11.13, 10:59h

Novi film mladog Kenana Musića govori o sukobu američkog novinara i bh.političara koji izbija tokom ovogodišnjih JMBG protesta u Sarajevu. Nezadovoljan objavljenim člankom, političar pokreće hajku protiv novinara i odlučuje da ga protjera iz zemlje. Filmska priča prati tenzije koje rastu između njih, da bi na kraju filma eskalirale u sukob sa nemilosrdnim posljedicama

Novi film Kenana Musića  flashNakon što je kao učenik četvrtog razreda Dobrinjske gimnazije snimio svoj prvi dugometražni igrani film "Svjetla grada", najmlađi bh. reditelj Kenan Musić krajem septembra završio je snimanje svog drugog igranog projekta - "Politika i drugi zločini". 

Novi film mladog Kenana Musića govori o sukobu američkog novinara i bh.političara koji izbija tokom ovogodišnjih JMBG protesta u Sarajevu. Nezadovoljan objavljenim člankom, političar pokreće hajku protiv novinara i odlučuje da ga protjera iz zemlje. Filmska priča prati tenzije koje rastu između njih, da bi na kraju filma eskalirale u sukob sa nemilosrdnim posljedicama.

Glavnu ulogu u filmu igra Adnan Novo, a u prvim redovima uz njega su Dragan Marinković Maca, Muhamed Bahonjić, Muhamed Dupovac, Rijad Gvozden i drugi.

Kenan Musić i na svom drugom filmu potpisuje scenario i režiju, dok se u mladoj autorskoj ekipi nalaze direktor fotografije Eldar Nurković, kompozitor muzike Osman Abdelmukaram, direktor zvuka Eldin Bihorac Bato, snimatelj Mario Ilić, kostimografi Jasenka Džanković i Edin Ličina, šminker Nađa Muhić, kao i brojni drugi saradnici koji su učestvovali u realizaciji ovog filma.

Produkciju filma potpisuju Benjamin Čengić, Semir Bujak i Edin Ličina.

Film se sniman od 15.-30.septebra na lokacijama grada Sarajeva i trenutno se nalazi u fazi postprodukcije. Sniman sa profesionalnom filmskom opremom uz mali budžet, a završetak filma i premijera planiraju se početkom 2014. godine, a do tada vam DEPO Portal donosi internet premijeru trailera novog bh. filma "Politika i drugi zločini", kao i foto fragmente sa snimanja.

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook