IZJAVA DANA/ SENAID MEMIĆ O ŽENAMA

Bahati načelnik Ilidže poručio volonterkama: Lijepo što ste školovane, ali je bolje da se udate!!!

Arhiva02.11.13, 19:44h

Osim što je djevojkama koje su konkurisale na ovo mjesto poručio da bi bilo bolje da se prvo udaju, okupljenim kandidatima je pojasnio i da on ima tri kriterija pri izboru pripravnika, a to su: socijalni slučajevi, da su nastanjeni na području Općine Ilidža i treći, najvažniji kriterij je - sreća

senaid memić- Lijepo je što ste školovane, ali je sada red da se udate, a posao može čekati! Ovim riječima se načelnik Općine Ilidža Senaid Memić obratio volonterkama koje su se prijavile na mjesto pripravnika, nakon što ih je pozvao u općinske prostorije kako bi im saopštio da nijedna nije primljena. Ovu šokantnu priči ispričala je za Dnevni avaz jedna od kandidatkinja koja s prijavila na nedavno raspisan konkurs u ovoj općini.

Inače, od ukupno 30 prijavljenih pripravnika, načelnik nije bio zadovoljan nijednim kandidatom, te je osjetio potrebu da im to i lično saopšti. Osim što je djevojkama koje su konkurisale na ovo mjesto poručio da bi bilo bolje da se prvo udaju, okupljenim kandidatima je pojasnio i da on ima tri kriterija pri izboru pripravnika, a to su: socijalni slučajevi, da su nastanjeni na području Općine Ilidža i treći, najvažniji kriterij je - sreća. 

Šta podrazumijeva pod kriterijem 'sreća' načelnik nije precizirao, ali je i najvećem laiku jasno koja se podobna linija mora zadovoljiti da bi se ovaj kriterij uzeo u razmatranje.  

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook