VIDEO/ ATLETICO MADRID IDE DO KRAJA?

U posljednjih šest sezona momčad koja je izbacila Barcelonu osvojila je titulu

Arhiva10.04.14, 14:37h

Ako je vjerovati povijesti, Atletico Madrid trebao bi osvojiti ovogodišnje izdanje najcjenjenijeg klupskog nogometnog natjecanja svijeta. Zašto? U posljednjih šest sezona, klub koji je izbacio Barcelonu, kasnije se okitio naslovom prvaka Starog kontinenta. Preostala dva puta naslov je uzela Blaugrana

atletico madridAko je vjerovati povijesti, Atletico Madrid trebao bi osvojiti ovogodišnje izdanje najcjenjenijeg klupskog nogometnog natjecanja svijeta. Zašto? U posljednjih šest sezona, klub koji je izbacio Barcelonu, kasnije se okitio naslovom prvaka Starog kontinenta. Preostala dva puta naslov je uzela Blaugrana.

 

2008. Manchester United

Tradiciju je započeo još 2008. godine Manchester United, koji se s Kataloncima susreo u polufinalu Lige prvaka. U prvom susretu na Nou Campu, dvoboj je završio 0:0 remijem, uz promašaj Portugalca Cristiana Ronalda s 11 metara, da bi se u uzvratu golom Paula Scholesa iz 14. minute Crveni Vragovi provukli u veliko finale. Tamo su nakon 1:1 u regularnom dijelu, boljim izvođenjem kaznenih udaraca svladali Chelsea. Tragičar Bluesa na moskovskom Lužnjikiju bio je Nicolas Anelka.

 

2010. Inter

Dvije godine kasnije, Barcelonu je u polufinalu zaustavio Mourinhov Inter. U prvom susretu na San Siru, Nerazzurri su pred gotovo osamdeset tisuća gledatelja slavili s 3:1. Pedro je doveo goste u prednost u 19. minuti, da bi u razmaku od samo pola sata, od 30. do 61. minute Inter golovima Sneijdera, Maicona i Milita preokrenuo dvoboj. U uzvratu na Nou Campu, Mourinho je zatvorio sve prilaze golu, a Barca je jedini pogodak na utakmica postigla šest minuta prije kraja preko Piquea. U finalu je Inter na krilima Milita svladao Bayern.

 

2012.  Chelsea

2011. godine naslov je opet osvojila Barcelona, dok se sezonu kasnije na tron popela Chelsea. Naravno, dvije momčadi sastale su se u polufinalu, a s ukupnih 3:2 dalje su prošli Bluesi. Prva utakmica igrala se na Stamford Bridgeu, gdje je londonska momčad slavila s 1:0 golom Didiera Drogbe u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Sedam dana kasnije pak gledali smo pravi spektakl. Nakon 43 minute Barcelona je imala 2:0 golovima Busquetsa i Inieste. Ipak, krajem prvog dijela Ramires je šokirao Nou Camp, a onda Torres u 92. minuti stavio točku na i. Chelsea je u finalu svladao Bayern i to nakon kaznenih udaraca. 1:1 završilo je u regularnom dijelu, a tragičar je bio Schweini.

 

2013. Bayern

Na koncu, u sezoni 2012./2013., snage u polufinalu odmjerili su Bayern i Barcelona, a gledali smo upravo nevjerojatnu dominaciju bavarske momčadi. U prvoj utakmici Bavarci su s fantastičnih 4:0 pregazili Barcelonu, a golove su upisali dvostruki strijelac Mueller, Gomez i Robben. Ako je i postojala kakva nada u uzvratu na Nou Campu, Nijemci su sve riješili već početkom drugog dijela kada je zabio Robben. Do kraja je Pique još postigao autogol, a konačnih 7:0 u dvije utakmice potvrdio je ponovo Thomas Mueller. Bila je to jedna od najdominantnijih pobjeda u ovoj fazi natjecanja svih vremena. Bayern je u finalu bio bolji od Borussije s 2:1.

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook