Depo preporuka

A zašto se prenemažete zbog 'maloljetnih drolja', kad ste ih davno sami stvorili?!

A zašto se prenemažete zbog 'maloljetnih drolja', kad ste ih davno sami stvorili?!

Djevojke čije izazovne fotografije preplavljuju društvene mreže, samo su prilagođene društvenom ambijentu koji je već poodavno stvoren, i kada ih neki maloljetni krelac odluči objelodaniti i...

Kolumna

Moj odgovor 'borcima' za ljudska prava: Ponosim se onim što prije 12 godina učinih!

Moj odgovor 'borcima' za...

Slavo Kukić
22.01.2014.

Godinu koju tek što adaktirasmo, u prednovogodišnje vrijeme i sam označih godinom ozbiljnih upozorenja. Za pravo mi dade i nedavno obznanjena lista „propalih“ zemalja koju svake godine...

Nekad smo bili srce Evrope, a danas - nacija u 'hajvan' vagonima!

Nekad smo bili srce...

Zoran Bibanović
20.11.2013.

Pojava željeznice u XIX stoljeću je bila vijesnik tehničke revolucije i kulturnog preobražaja evropskih naroda. Poklonici moderne željeznice u EU ne ističu samo privredne, energetske i...

Nitko ovdje nije nevin - pa ni međunarodna zajednica

Nitko ovdje nije nevin -...

Slavo Kukić
11.11.2013.

Kontinuitet apsurda i dalje obilježava stvarnost BiH. Upiranje prstom u SIPA-u sve dosadašnje vrijeme, primjerice, nije polučilo bukvalno nikakve rezultate – jer ona ne čini baš ništa kako bi...

Kako su hidroelektrane uništile život u Bosni i Hercegovini

Kako su hidroelektrane...

Zoran Bibanović
10.10.2013.

„Od svega što je vrtovima neophodno voda je najvažnija stvar, ali se i najlakše može zagaditi. Jer ni zemlja, ni sunce, ni vjetrovi, koji zajedno sa vodom hrane sve što je niklo iz zemlje, ne...

Ekran

Promo

ATINA: Olimpijski plamen će danas biti upaljen sunčevim zrakama

Četvrtak | 10.05.2012.

Olimpijski plamen danas će biti upaljen sunčevim zrakama tokom tradicionalne jednosatne ceremonije u Herinom hramu, na drevnom stadionu u Olimpiji gdje su održane prve drevne olimpijske igre.

Olimpijski plamen će danas biti upaljen sunčevim zrakama

Olimpijski plamen će potom krenuti na osmodnevno putovanje po Grčkoj, zaustavljajući se u brojnim gradovima i otocima, nakon čega će 17. maja stići u Atinu na primopredaju olimpijskog plamena za London 2012.

''Danas je dan kada se sa uzbuđenjem podsjećamo da smo bliže ceremoniji otvorenja olimpijskih igara 2012. Historijski put olimpijskog plamena pokazuje da olimpijske igre ujedinjuju narode i države, a mi se radujemo prilici da ovog ljeta poželimo dobrodošlicu cijelom svijetu'', rekao je ministar vanjskih poslova Velike Britanije nadležan za ovogodišnje Olimpijske igre Jeremy Browne.

Olimpijski plamen će iz Atine započeti svoje putovanje ka Velikoj Britaniji dolaskom u Kraljevsku vojnu bazu Culdrose u Cornwallu 18. maja.

Meksička policija pronašla je u dva napuštena vozila 18 raskomadanih tijela odrubljenih glava za koje se vjeruje da su žrtve međusobnog obračuna bandi.
Automobil, za koji se ispostavilo da je ukraden, pronađen je u srijedu nakon anonimnog poziva policiji, a pored tijela je pronađena poruka koju su ostavili kriminalci, prenose u četvrtak agencije.

Guadalajara, glavni grad države Jalisco, koji ima 4,4 miliona stanovnika, bio je poprište sličnog masovnog ubistva u novembru prošle godine, kada je 26 tijela pronađeno u tri napuštena vozila.

Sudeći po porukama ostavljenim pored tijela, vlasti vjeruju da je masakr izvela banda Zetas nad pripadnicima rivalskog narkokartela Sinaloa na čijem čelu je Joaquin Guzman, najmoćniji lider jednog narkokartela u Meksiku.

Više od 50.000 osoba ubijeno je u nasilju i obračunima kartela od kada je predsjednik Felipe Calderon pokrenuo rat protiv meksičkih narkobandi 2006. godine.

 

FENA/đk

Poveži preko
comments powered by Disqus

Sport

DEUTSCHE WELLE

Transparency International BiH

Depo Clubbing

Depo plus

70678
Body Complete