IZ FK SARAJEVO TVRDE

Fotografija Petrovića i Arkana je fotomontaža!

Arhiva10.04.14, 15:49h

Fudbalski klub Sarajevo, na osnovu preliminarnog mišljenja sudskog vještaka Edina Kundalića, tvrdi da je objavljena fotografija trenera Ljupka Petrovića i Željka Ražnatovića Arkana fotomontaža

arkan i petrović

Fudbalski klub Sarajevo, na osnovu preliminarnog mišljenja sudskog vještaka Edina Kundalića, tvrdi da je objavljena fotografija trenera Ljupka Petrovića i Željka Ražnatovića Arkana fotomontaža.

- Fotografija nema u pozadini fajla pozadinske podatke (metadata i EXIF) koji govore o načinu nastanka iste. Fotografija sadrži artefakte (greške u kompjuterskoj slici) koji upućuju na vjerovatnoću da se radi o digitalnoj montaži. Konačni nalaz bit će dostavljen rukovodstvu FK Sarajevo do 15. aprila - kazao je Edin Kundalić, navodi se na Facebook stranici FK Sarajevo.

Ukoliko se nalazom i mišljenjem ovlaštenog sudskog vještaka potvrdi da se radi o digitalnoj montaži fotografije, FK Sarajevo će podnijeti odgovarajuće prijave nadležnim organima, zahtjeve za naknadu štete, a svim medijima koji su bez provjere objavili predmetnu fotografiju i učestvovali u ovoj sramotnoj kampanji protiv FK Sarajevo i Sarajeva kao grada, otkazati saradnju, dodaje se.

VEZANI TEKST: PRIJATELJSTVO S RATNIM ZLOČINCEM: Zbog slike s Arkanom Ljupko Petrović neće biti trener Sarajeva

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook