SAMI SU TO TRAŽILI

Evo zašto Messi više ne želi trčati za Barcelonu

Arhiva15.04.14, 13:40h

Bivši trener katalonskog nogometnog diva Barcelone Radomir Antić ponudio je svoje objašnjenje za indolentni nastup Lionela Messija u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka na gostovanju kod Atletico Madrida

Lionel Messi novaBivši trener katalonskog nogometnog diva Barcelone Radomir Antić ponudio je svoje objašnjenje za indolentni nastup Lionela Messija u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka na gostovanju kod Atletico Madrida.

Podsjetimo, Atletico Madrid je minimalnom 1:0 pobjedom izbacio Barcelonu iz najelitnijeg nogometnog natjecanja, a Messi je nakon utakmice bio žestoko kritiziran od većine stručnjaka i neutralnih promatrača. Naime, Argentinac je u tom susretu pretrčao svega 6.8 kilometara, samo kilometar i pol više od svog vratara Pinta! Najrastrčaniji je bio strijelac Koke, koji je pretrčao 12.2 kilometra.

Antić je trenutnu situaciju usporedio s onom iz sezone 1999/2000, kada je trener bio Louis van Gaal, a ključni igrač momčadi Rivaldo. Srbijanski stručnjak smatra da je Messi nezadovoljan pozicijom na koju ga aktualni trener Gerardo Martino gura, te da je njegovo nezalaganje u spomenutom susretu bio svojevrsni protest.

"Messi nije puno trčao jer mu je Martino rekao da igra na krilu. Svojom je igrom Messi odgovorio: Ako želiš da igram na krilu, igrat ću ovako. Ovo je gotovo identična situacija onoj od prije 14 godina kada se nisu slagali Van Gaal i Rivaldo. Brazilac je igrao na lijevom krilu, te bi svaki put kada bi dobio loptu istu vratio Winstonu Bogardeu", rekao je Antić u razgovoru za Goal.com.

"Barcelona ima veliki problem. Kako udovoljiti Messiju, Iniesti i Neymaru. To je veliko pitanje. No sumnjam da će Messi prihvatiti svoju novu ulogu u momčadi. Pristat će stajati na krilu, no da će igrati bolje nego u susretu protiv Atletico Madrida, čisto sumnjam", vjeruje bivši trener Barcelone, Atletico i Real Madrida.

 

(net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook