Depo preporuka

'Mrtvi' štreber u ekstazi: Ja sam death metalac, al' Hanka otkida!

'Mrtvi' štreber u ekstazi: Ja sam death metalac, al' Hanka otkida!

DEPO Portal donosi još jedan video prilog sa nastupa domaćih stand-up komičara u sarajevskom klubu The Pub ...

Kolumna

Moj odgovor 'borcima' za ljudska prava: Ponosim se onim što prije 12 godina učinih!

Moj odgovor 'borcima' za...

Slavo Kukić
22.01.2014.

Godinu koju tek što adaktirasmo, u prednovogodišnje vrijeme i sam označih godinom ozbiljnih upozorenja. Za pravo mi dade i nedavno obznanjena lista „propalih“ zemalja koju svake godine...

Nekad smo bili srce Evrope, a danas - nacija u 'hajvan' vagonima!

Nekad smo bili srce...

Zoran Bibanović
20.11.2013.

Pojava željeznice u XIX stoljeću je bila vijesnik tehničke revolucije i kulturnog preobražaja evropskih naroda. Poklonici moderne željeznice u EU ne ističu samo privredne, energetske i...

Nitko ovdje nije nevin - pa ni međunarodna zajednica

Nitko ovdje nije nevin -...

Slavo Kukić
11.11.2013.

Kontinuitet apsurda i dalje obilježava stvarnost BiH. Upiranje prstom u SIPA-u sve dosadašnje vrijeme, primjerice, nije polučilo bukvalno nikakve rezultate – jer ona ne čini baš ništa kako bi...

Kako su hidroelektrane uništile život u Bosni i Hercegovini

Kako su hidroelektrane...

Zoran Bibanović
10.10.2013.

„Od svega što je vrtovima neophodno voda je najvažnija stvar, ali se i najlakše može zagaditi. Jer ni zemlja, ni sunce, ni vjetrovi, koji zajedno sa vodom hrane sve što je niklo iz zemlje, ne...

Ekran

Promo

VIDEO/TREĆU GODINU ZAREDOM: Najbolji restoran na svijetu je 'Noma' Renea Redzepija, Albanca iz Makedonije

Srijeda | 02.05.2012.

Vrhom liste najboljih restorana na svijetu vladaju Danci, Španci, Brazilci, Amerikanci i Britanci

rene redzepi

Danski restoran Noma iz Kopenhagena treći je put zaredom najbolji restoran na svijetu prema izboru svijesti poznatog časopisa Restaurant. Već duže vremena taj je restoran u centru medijske pažnje, a velikim dijelom za to je zaslužan chef Rene Redzepi. Upravo njega časopis Time uvrstio je na ovogodišnji popis 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu.

Tridesetčetverogodišnjem Redzepiju otac je makedonski Albanac, a majka Dankinja. S početkom raspada Jugoslavije sa roditeljima seli u Dansku.

Njegov restoran opisan je kao sirov lučki restoran. Redzepi je poznat po tome što koristi samo skandinavske proizvod

Drugo mjesto pripalo je španskom restoranu El Celler De Can Roca iz Gerone. Taj je restoran nadaleko poznat po svojim desertima. Posebno su zanimljivi njihovi kolači koji su nastali na osnovu poznatih parfema. No, chef Jordi Roca postao je toliko poznat da su danas njegovi kolači osnova na kojoj nastaju parfemi.

Časopis Restaurant na treće mjesto najboljih restorana svijeta uvrstio je još jedan španski restoran - Mugaritz iz Errenterie. Ovaj restoran mnogima je sinonim za odličnu hranu, a uskoro se spremaju izdati i kuharicu koja će navodno biti senzacionalna.


(DEPO PORTAL, BLIN/dg)

Poveži preko
comments powered by Disqus

Mediji

DEUTSCHE WELLE

Transparency International BiH

Depo Clubbing

Depo plus

70142
Body Complete