Depo preporuka

'Mrtvi' štreber u ekstazi: Ja sam death metalac, al' Hanka otkida!

'Mrtvi' štreber u ekstazi: Ja sam death metalac, al' Hanka otkida!

DEPO Portal donosi još jedan video prilog sa nastupa domaćih stand-up komičara u sarajevskom klubu The Pub ...

Kolumna

Moj odgovor 'borcima' za ljudska prava: Ponosim se onim što prije 12 godina učinih!

Moj odgovor 'borcima' za...

Slavo Kukić
22.01.2014.

Godinu koju tek što adaktirasmo, u prednovogodišnje vrijeme i sam označih godinom ozbiljnih upozorenja. Za pravo mi dade i nedavno obznanjena lista „propalih“ zemalja koju svake godine...

Nekad smo bili srce Evrope, a danas - nacija u 'hajvan' vagonima!

Nekad smo bili srce...

Zoran Bibanović
20.11.2013.

Pojava željeznice u XIX stoljeću je bila vijesnik tehničke revolucije i kulturnog preobražaja evropskih naroda. Poklonici moderne željeznice u EU ne ističu samo privredne, energetske i...

Nitko ovdje nije nevin - pa ni međunarodna zajednica

Nitko ovdje nije nevin -...

Slavo Kukić
11.11.2013.

Kontinuitet apsurda i dalje obilježava stvarnost BiH. Upiranje prstom u SIPA-u sve dosadašnje vrijeme, primjerice, nije polučilo bukvalno nikakve rezultate – jer ona ne čini baš ništa kako bi...

Kako su hidroelektrane uništile život u Bosni i Hercegovini

Kako su hidroelektrane...

Zoran Bibanović
10.10.2013.

„Od svega što je vrtovima neophodno voda je najvažnija stvar, ali se i najlakše može zagaditi. Jer ni zemlja, ni sunce, ni vjetrovi, koji zajedno sa vodom hrane sve što je niklo iz zemlje, ne...

Ekran

Promo

SARAJEVO: Regionalna konferencija o HIV-u i AIDS-u 17. i 18. maja

Nedjelja | 13.05.2012.

Šesta regionalna konferencija o HIV-u i AIDS-u bit će održana 17. i 18. maja u Sarajevu, a tema je "Tretmani koinfekcija i inovativni pristupi prevenciji HIV-a"

aidsŠesta regionalna konferencija o HIV-u i AIDS-u bit će održana 17. i 18. maja u Sarajevu, a tema je "Tretmani koinfekcija i inovativni pristupi prevenciji HIV-a".

Tom skupu prisustvovat će predstavnici civilnog društva, farmaceutskih kompanija, stručnjaci iz oblasti medicine, predstavnici vladinih institucija, politički predstavnici kao i predstavnici marginalizovanih i ranjivih grupa, a s ciljem nastavka borbe protiv HIV-a i AIDS-a.

U okviru regionalne konferencije bit će održane dvije projekcije dokumentarnog filma "Glasovi - Niko ih neće utišati".

Režiser Daniel Larson Sidhu i producent Simon Constable prisustvovat će trećoj posebno dogovorenoj besplatnoj projekciji planiranoj za 18. maj u kinu Meeting Point Cinema.

Film prikazuje kako su demonstracije ljutih aktivista na Konferenciji AIDS 2006. u Torontu bile katalizator za istorijske promjene u Južnoj Americi, naciju koja je tad i sad najozbiljnije pogođena infekcijom HIV-a.

Projekcija filma "Glasovi" rezultat je dogovora i suradnje između Blue Rain Productions (BPR) i Partnerstva za zdravlje započetih početkom ove godine.

"Film donosi nikad ranije emitirane snimke, pronicljivo pravljene intervjue sa svjedocima i iskaze sudionika, pomažući da se otkrije cijela priča o tim ključnim danima u Kanadi", navodi se u saopćenju.

(FENA/md)

Poveži preko
comments powered by Disqus

Hronika

DEUTSCHE WELLE

Transparency International BiH

Depo Clubbing

Depo plus

70890
Body Complete