Depo preporuka

I među njima postoje izuzeci: Top 10 najzgodnijih političara u BiH

I među njima postoje izuzeci: Top 10 najzgodnijih političara u BiH

Ne vodeći se njihovim političkim i ideološkim djelovanjem, već spoljašnjim i karakternim dojmom koji ostavljaju na javnost, DEPO Arhiv donosi listu koju je naš portal načinio prije godinu...

Kolumna

Moj odgovor 'borcima' za ljudska prava: Ponosim se onim što prije 12 godina učinih!

Moj odgovor 'borcima' za...

Slavo Kukić
22.01.2014.

Godinu koju tek što adaktirasmo, u prednovogodišnje vrijeme i sam označih godinom ozbiljnih upozorenja. Za pravo mi dade i nedavno obznanjena lista „propalih“ zemalja koju svake godine...

Nekad smo bili srce Evrope, a danas - nacija u 'hajvan' vagonima!

Nekad smo bili srce...

Zoran Bibanović
20.11.2013.

Pojava željeznice u XIX stoljeću je bila vijesnik tehničke revolucije i kulturnog preobražaja evropskih naroda. Poklonici moderne željeznice u EU ne ističu samo privredne, energetske i...

Nitko ovdje nije nevin - pa ni međunarodna zajednica

Nitko ovdje nije nevin -...

Slavo Kukić
11.11.2013.

Kontinuitet apsurda i dalje obilježava stvarnost BiH. Upiranje prstom u SIPA-u sve dosadašnje vrijeme, primjerice, nije polučilo bukvalno nikakve rezultate – jer ona ne čini baš ništa kako bi...

Kako su hidroelektrane uništile život u Bosni i Hercegovini

Kako su hidroelektrane...

Zoran Bibanović
10.10.2013.

„Od svega što je vrtovima neophodno voda je najvažnija stvar, ali se i najlakše može zagaditi. Jer ni zemlja, ni sunce, ni vjetrovi, koji zajedno sa vodom hrane sve što je niklo iz zemlje, ne...

Ekran

Promo

ŠOKANTNI MOTIV BOMBAŠKOG NAPADA NA PIJACI U BIHAĆU: Da li su bihaćke prodavačice stradale zbog cijene jagoda?

Ponedjeljak | 28.05.2012.

Nezvanično se doznaje da je uzrok jutrošnje eksplozije na pijaci u Bihaću u kojoj je Sabina Dulić smrtno stradala, a njena sestra teško povrijeđena, svađa u vezi s prodajnom cijenom jagoda, koja je kod nesretnih žena bila manja za pola marke!

jagode na pijaci, ilustracijaFOTO: Ilustracija

Pripadnici policije Unsko-sanskog kantona (USK) poduzimaju istražne radnje vezane za današnji slučaj eksplozije još neidentifikovane naprave u blizini Gradske pijace u Bihaću, kojom prilikom je jedna žena smrtno stradala, a druga je teško ranjena i smještena je u Kantonalnoj bolnici.

hamdija lipovaca

LIPOVAČA: Posebna angažiranost na slučaju

Povodom tragičnog događaja u Bihaću u kojem je uslijed eksplozije od podmetnute eksplozivne naprave preminula jedna osoba, a druga povrijeđena premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Hamdija Lipovača izrazio je zabrinutost.

On zahtijeva od Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a, kako se navodi u saopćenju, posebnu angažiranost na rješavanju ovog slučaja i što ažurnije privođenje krivaca pred lice pravde.

Premijer Lipovača upućuje najiskrenije izraze sućuti porodici tragično stradale Sabine Dulić, te poručuje da je Vlada USK-a spremna da odgovori na izazove ovakve prirode i da će se učiniti sve što je neophodno, da bi se stvorio siguran ambijent za život svih stanovnika tog kantona.

- Mi intenzivno radimo na istrazi i imamo već određene nalaze s tim u vezi, ali nisu još za obavještavanje javnosti, s obzirom  na to da je istraga u toku, kazao je za Fenu v.d. komesara Policije USK-a Marjan Šimić.

Dodao je da će policija nastojati u što kraćem roku riješiti ovaj događaj. Po njegovim riječima, angažirani su potrebni vještaci da bi se utvrdilo o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi, o čemu će javnost biti obaviještena nakon vještačenja.

- Sve snage kojima raspolaže MUPUSK-a stavljene su u funkciju i dajem vam riječ da se nećemo zaustaviti, dok ne nađemo izvršioca ovog krivičnog djela, istakao je ministar unutarnjih poslova Šefik Smlatić.

Dodao je da misli da će jako brzo imati riješeno ovo krivično djelo i ime i prezime počinioca. Nezvanično doznajemo da su određene osobe već privedene zbog ovog događaja te da je motiv svađa u vezi s prodajnom cijenom jagoda, koja je kod povrijeđenih žena bila manja za pola marke.

VEZANI TEKST: BIHAĆ/VIDEO SA LICA MJESTA: Eksplodirala bomba na pijaci, jedna osoba poginula

(FENA/DEPO/BLIN/em)

Poveži preko
comments powered by Disqus

Hronika

DEUTSCHE WELLE

Transparency International BiH

Depo Clubbing

Depo plus

71890
Body Complete