Depo preporuka

'Mrtvi' štreber u ekstazi: Ja sam death metalac, al' Hanka otkida!

'Mrtvi' štreber u ekstazi: Ja sam death metalac, al' Hanka otkida!

DEPO Portal donosi još jedan video prilog sa nastupa domaćih stand-up komičara u sarajevskom klubu The Pub ...

Kolumna

Moj odgovor 'borcima' za ljudska prava: Ponosim se onim što prije 12 godina učinih!

Moj odgovor 'borcima' za...

Slavo Kukić
22.01.2014.

Godinu koju tek što adaktirasmo, u prednovogodišnje vrijeme i sam označih godinom ozbiljnih upozorenja. Za pravo mi dade i nedavno obznanjena lista „propalih“ zemalja koju svake godine...

Nekad smo bili srce Evrope, a danas - nacija u 'hajvan' vagonima!

Nekad smo bili srce...

Zoran Bibanović
20.11.2013.

Pojava željeznice u XIX stoljeću je bila vijesnik tehničke revolucije i kulturnog preobražaja evropskih naroda. Poklonici moderne željeznice u EU ne ističu samo privredne, energetske i...

Nitko ovdje nije nevin - pa ni međunarodna zajednica

Nitko ovdje nije nevin -...

Slavo Kukić
11.11.2013.

Kontinuitet apsurda i dalje obilježava stvarnost BiH. Upiranje prstom u SIPA-u sve dosadašnje vrijeme, primjerice, nije polučilo bukvalno nikakve rezultate – jer ona ne čini baš ništa kako bi...

Kako su hidroelektrane uništile život u Bosni i Hercegovini

Kako su hidroelektrane...

Zoran Bibanović
10.10.2013.

„Od svega što je vrtovima neophodno voda je najvažnija stvar, ali se i najlakše može zagaditi. Jer ni zemlja, ni sunce, ni vjetrovi, koji zajedno sa vodom hrane sve što je niklo iz zemlje, ne...

Ekran

Promo

FOTO/ NOVI FILM BOBE JELČIĆA: Pala posljednja klapa 'Obrane i zaštite' - mostarske priče o ratu i predrasudama

Srijeda | 25.04.2012.

Kasno sinoć u Mostaru oglasila se posljednja klapa filma Bobe Jelčića 'Obrana i zaštita'. Film o čovjeku na raskršću životnih puteva kojeg je odigrao Bogdan Diklić sad kreće u završnu fazu svog nastanka. Pogledajte fotografije!

Posljednja klapa Obrane i zastite

Prema priloženim fotografijama vidjet ćete kako se marljivo radilo, ali i kako je bilo prilika za odmor, dobru anegdotu, čak i podvalu.

Posljednja klapa Obrane i zastite

- Ekipa Obrane i zaštite posebno se zahvaljuje svojim domaćinima Mostarcima. Ovo je film o njima, za njih i velika im hvala na pruženom gostoprimstvu, povjerenju i interesu. Nadamo se kako će im se film svidjeti, a ono što im možemo obećati su najmanje dvije stvari: film će po svom završetku biti prikazan u njihovom gradu, a mi ćemo pak dati sve od sebe da s projekcije izađu zadovoljni, stoji u saopštenju.
Posljednja klapa Obrane i zastite
'Obrana i zaštita' je mostarska priča o predrasudama, ljudskim slabostima te o sukobu s društvom kao i sa samim sobom. To je dugometražna drama o Hrvatu Slavku, njegovoj dilemi koja ga razdire: otići na sahranu predratnom prijatelju, muslimanu. Dvadeset godina po završetku rata Mostar je i dalje podijeljen na hrvatsku i bošnjačku stranu.
Posljednja klapa Obrane i zastite
Bobo Jelčić diplomirao je kazališnu režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Priznati je kazališni redatelj, cijenjen u Hrvatskoj i svijetu zbog specifičnih i originalnih metoda u pristupu scenskom djelu, u suradnji s Natašom Rajković.
Jelčić i Rajković zajedno su režirali niz nagrađivanih predstava kao što su: S druge strane, Promatranja, Usporavanja i Nesigurna priča. Njegov prvi dugometražni film 'Ono sve što znaš o meni' (2005.) prikazan je na Motovun Film Festivalu i Zagreb Film Festivalu, a Obrana i zaštita je njegov drugi dugometražni film.
U filmu glume: Bogdan Diklić, Nada Đurevska, Ivana Roščić, Izudin Bajrović, Vinko Kraljević, Rakan Rushaidat, Nermin Tulić, Hadžija Hadžibajramović, Šerif Aljić, Nermin Karačić, Sadžida Šetić, Ivo Krešić, Selma Alispahić, Slaven Knezović, Velimir Njirić, Robert Pehar, Saša Oručević, Mirsad Elezi, Snježana Martinović, Maja Lasić, Goran Lozo, Merima Ovčina, Sanda Krgo Soldo i Sergej Trifunović.
(DEPO/BLIN/em)

Poveži preko
comments powered by Disqus

Ekran

DEUTSCHE WELLE

Transparency International BiH

Depo Clubbing

Depo plus

69802
Body Complete