PODIJELI NA:

17.03.15, 14:24h

“Fasade“ Suada Mrkonjića

U okviru ciklusa “Historija bh. filma“ koji DEPO ZONA realizuje u saradnji sa Filmskim centrom Sarajevo danas vam predstavljamo dokumentarni film '“Fasade“ Suada Mrkonjića.
Film je snimljen 1969. a prikazan 1972. i predstavljao je svojevrstan šok za partiju, gledatelje i rediteljeve kolege. 
“Fasade“ prate organizaciju  kongresa samoupravljača koji je 1969.održan u Sarajevu. U glavni grad  SR BiH  dolaze gosti i politički vrh iz cijele Jugoslavije. Kako se, kao i obično za takve prilike grad ušminkavao, u centru grada, gdje se nekad nalazio Steleks, postavljali su panoe posvećene kongresu kako bi zaklonili pogled na najzapuštenije naselje u gradu.
Priča prati ceremoniju kongresa paralelno sa životom siromašnih stanara zapuštenog naselja koji vire iza plakata sa samoupravljačkim porukama posmatrajući život u gradu. Smjenjuju se snimci euforičnih aplauza sa Kongresa i slike života u zapuštenom naselju.

---
DEPOZONAPREMIUM je jedina premium You Tube platforma na Balkanu na kojoj možete gledati brojne tv serije i filmove iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije za samo 1.99 $ mjesečno. 
Gledaj i prati u pokretu - DEPO ZONA!



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!