Depo preporuka

A zašto se prenemažete zbog 'maloljetnih drolja', kad ste ih davno sami stvorili?!

A zašto se prenemažete zbog 'maloljetnih drolja', kad ste ih davno sami stvorili?!

Djevojke čije izazovne fotografije preplavljuju društvene mreže, samo su prilagođene društvenom ambijentu koji je već poodavno stvoren, i kada ih neki maloljetni krelac odluči objelodaniti i...

Kolumna

Moj odgovor 'borcima' za ljudska prava: Ponosim se onim što prije 12 godina učinih!

Moj odgovor 'borcima' za...

Slavo Kukić
22.01.2014.

Godinu koju tek što adaktirasmo, u prednovogodišnje vrijeme i sam označih godinom ozbiljnih upozorenja. Za pravo mi dade i nedavno obznanjena lista „propalih“ zemalja koju svake godine...

Nekad smo bili srce Evrope, a danas - nacija u 'hajvan' vagonima!

Nekad smo bili srce...

Zoran Bibanović
20.11.2013.

Pojava željeznice u XIX stoljeću je bila vijesnik tehničke revolucije i kulturnog preobražaja evropskih naroda. Poklonici moderne željeznice u EU ne ističu samo privredne, energetske i...

Nitko ovdje nije nevin - pa ni međunarodna zajednica

Nitko ovdje nije nevin -...

Slavo Kukić
11.11.2013.

Kontinuitet apsurda i dalje obilježava stvarnost BiH. Upiranje prstom u SIPA-u sve dosadašnje vrijeme, primjerice, nije polučilo bukvalno nikakve rezultate – jer ona ne čini baš ništa kako bi...

Kako su hidroelektrane uništile život u Bosni i Hercegovini

Kako su hidroelektrane...

Zoran Bibanović
10.10.2013.

„Od svega što je vrtovima neophodno voda je najvažnija stvar, ali se i najlakše može zagaditi. Jer ni zemlja, ni sunce, ni vjetrovi, koji zajedno sa vodom hrane sve što je niklo iz zemlje, ne...

Ekran

Promo

U SKLOPU TREĆEG IZDANJA ANTIFESTA: Večeras u Domu Mladih sviraju Last Hope, Dozer, Hobson's Choice, The Bridge i Escarnium

Petak | 18.05.2012.

U sklopu trećeg izdanja Antifesta večeras će u Amfiteatru Doma mladih, biti održan koncert legendarnog bugarskog hardcore benda Last Hope uz kojeg će nastupiti beogradski The Bridge, salvadorski Escarnium i dva odlična benda iz BiH, tuzlanski Hobson's Choice i sarajevski Dozer!

antifestU organizaciji Jedinistvene organizacije za socijalizam i demokratiju od osamnaestog do dvadeset i prvog maja bit će održano treće izdanje Antifesta, antikapitalističkog ljevičarskog festivala koji nastoji vratiti fokus na nadnacionalnu i internacionalnu, klasnu i  radničku svijest.

BHxHC Booking i SMF Promotions zaduženi su ove godine za organizaciju prvog muzičkog programa ikad u sklopu ANTIFESTA, a koncerti će biti održani osamnaestog, devetnaestog i dvadesetog maja.

Osamnaestog maja, na datum početka održavanja trećeg izdanja Antifesta, u Amfiteatru sarajevskog Doma mladih održat će se mini festival na kojem će nastupiti internacionalna postava sjajnih bendova. Boje metalpunka/crossovera branit će hadžićko-sarajevski Dozer.

Za sve ljubitelje moderne škole hardcorea iz Tuzle stiže Hobson’s Choice, a premijerni nastup u Sarajevu imat će hardcore supergrupa iz Beograda, The Bridge, koju čine članovi beogradskih sastava Hitman, Empty, Jain i Deadrise.

Domaćim bendovima pridružit će se i dva inostrana: legende bugarskog hardcorea Last Hope prvi put sviraju u Sarajevu.

Osnovani su 1994. godine i slove za jedan od najvažnijih underground bendova Istočne Evrope.

Nakon Grave Desecratora, još jedan brazilski bend će posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

Salvadorski death metal bend Escarnium nastupit će  sa Dozerom, Hobson’s Choiceom, The Bridgeom i Last Hopeom na svečanom otvaranju trećeg izdanja Antifesta.

Ulaz košta osam KM, a vrata se otvaraju od 19.30.Koncertni program osamnaestog maja više je naklonjen ljubiteljima metal i hardcore zvuka, ali će zato devetnaestog maja u sarajevskom jazz i rock klubu Underground biti pdržan sjajan koncert za sve ljubitelje punk zvuka.

Iz Bačkog Petrovca u Sarajevo stižu Lude Krawe, srbijanski ska punk rock bend, jedan od trenutno najaktivnijih bendova Srbije, kako koncertno, tako i studijski.

Ovo je njihovo prvo predstavljanje sarajevskoj publici, zato ne propustite koncert Ludih Krawa ukoliko ste ljubitelje bendova kakvi su NOFX, Catch 22, Bad Religion, Rancid i Lagwagon. Bend podrške Ludim Krawama bit će još jedna životinjska grupa – mlađahni sarajevski punk sastav Mrtve Mačke kojeg čine četiri mlade i oštre punkerice.Dvadesetog maja održat će se i posljednji koncert u organizaciji BHxHC Bookinga, a u sklopu trećeg izdanja Antifesta. U jazz i rock klubu Underground zasvirat će Svilen Konac Project, mladi beogradski bend koji se nalazi na pola puta između power metala i najžešćeg narodnjaka. Da li čine podnošljivijim power metal ili narodnjake, znat će oni koji posjete Underground dvadeset maja!

Više informacija o Antifestu saznajte na www.antifest.info

(DEPO/BLIN/E Murić)

Poveži preko
comments powered by Disqus

DEPO CLUBBING

DEUTSCHE WELLE

Transparency International BiH

Depo Clubbing

Depo plus

71283
Body Complete