U susret praznicima

Haotične gužve na izlazu iz BiH: Na graničnim prelazima čeka se i do sat vremena, večeras se očekuju još veća špica

Hronika30.04.24, 16:11h

Haotične gužve na izlazu iz BiH: Na graničnim prelazima čeka se i do sat vremena, večeras se očekuju još veća špica
Na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Graničnom prelazu Gradiška čeka se i do sat vremena

 

 

Brojnima u našoj zemlji posrećilo se da predstojeće praznike spoje sa vikendom. Mini godišnji tako mnogi namjeravaju iskoristiti van granica naše zemlje, a oni koji žive i rade u inostranstvu produženi vikend namjeravaju provesti u domovini. To stvara gužve na domaćim saobraćajnicama i graničnim prelazima. Špic se očekuje u večernjim časovima, mada je tokom cijelog dana promet pojačan, piše N1.


Na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Graničnom prelazu Gradiška čeka se i do sat vremena. Minimum pola sata čekaju putnici koij namjeravaju izaći iz zemlje. Na ovom graničnom prelazu špic očekuju tek u večernjim časovima, pa svima koji tada planiraju na put savjetuju da krenu ka alternativnim graničnim prelazima.

 

“Pošto su prvomajski praznici, kao vaskršnji, očekujemo veću gužvu i zadržavanje. Što se tiče špica to očekujemo tek poslije 15 časova pa do kasno naveče tek oko 23 časa će biti najveća gužva pošto oni tamo prestaju sa radom u zemljama Zapadne Evrope i kreću prema nama”, rekao je Miodrag Švraka vođa tima na Graničnom prelazu Gradiška.

 

Gužve na Graničnom prelazu Gradiška u pravilu znače komplikaciju života za stanovnike grada na sjeveru. Razlog za to je činjenica da se granični prelaz nalazi u najužem gradskom jezgru. Ovaj problem traje godinama i trajaće sve dok se sa hrvatske strane ne završe pristupne ceste i granični prelaz koji će spojiti postojeći auto-put Banjaluka-Gradiška, sa auto-putem Beograd-Zagreb. Radovi na izgradnji pristupnih cesta već se odvijaju, a nedavno je počela i gradnja graničnog prelaza koja neće biti završena prije 2025. godine.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook