Ilijaš

Saobraćajna nesreća pored Sarajeva: Kamionom napravio udes, pa pobjegao

Hronika29.04.24, 12:40h

Saobraćajna nesreća pored Sarajeva: Kamionom napravio udes, pa pobjegao
Nakon saobraćajne nesreće nepoznati vozač teretnog vozila se bez zaustavljanja udaljio sa mjesta događaja

 

 

Tri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 17.30 sati na putu M-18, u mjestu Ljubina, općina Ilijaš.

 

Kako je saopćeno iz MUP-a KS-a, do nesreće je došlo prilikom sudara teretnog motornog vozila s prikolicom, nepoznate marke i registarskih oznaka, i Audija, kojim je upravljao O. S. (1967) iz Tuzle.

 

Nakon saobraćajne nesreće nepoznati vozač teretnog vozila se bez zaustavljanja udaljio sa mjesta događaja. 

 

- U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobio je putnik iz Audija I. S. (1966), a lake putnica iz istog vozila S. S. (1969), oboje iz Kladnja.

 

Za putnicu S. M. iz Tuzle ljekari se nisu mogli izjasniti o stepenu povreda, ali je nakon ukazivanja pomoći otpuštena na kućno liječenje - naveli su iz sarajevske policije iz napomenu da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz učešće sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke.

 

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju nesreće te identifikaciji i pronalasku vozila i vozača kamiona. ž

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook