zbog rezolucije

Taksisti u Banjoj Luci protestuju zbog Srebrenice

Hronika29.04.24, 11:33h

Taksisti u Banjoj Luci protestuju zbog Srebrenice
Na automobilima nose natpis “Taksisti su protiv usvajanja rezolucijeo Srebrenici”

 

 

Banjalučki taksisti organizovali su danas protestnu vožnju kojom žele da iskažu svoje protivljenje inicijativi za usvajanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN), javlja N1.

 

Taksisti su se okupili u Vidovdanskoj ulici u Banjaluci na nekadašnjoj Staroj autobuskoj stanici odakle su krenuli u protestnu vožnju.

 

Na automobilima nose natpis “Taksisti su protiv usvajanja rezolucijeo Srebrenici”.

 

Sličan protest organizovala su i udruženja taksista u Beogradu.

 

Poznato je da samostalni taksisti u Banjaluci godinama, u vrijeme predizbornih kampanja, rade za SNSD, pružajući razne usluge u ime i za račun ove stranke- od besplatnih vožnji, do toga da nekoliko dana pred izbore njihova vozila budu “okićena” reklamnim materijalom i zastavama SNSD-a . Za svoju “vjernost” su nagrađivani različitim ustupcima vlasti.

 

Glasanje o rezoluciji o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a je dva puta odgođeno, usvajanje rezolucije, koje je više nego izvjesno, trebalo bi se dogoditi u mjesecu maju.

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u svojim je medijskim istupima proteklih dana prijetio secesijom entiteta Republika Srpska od države Bosne i Hercegovine ukoliko se rezolucija izglasa, Dodik je iskoristio gotovo svaku priliku koja mu se pružila da negira genocid. Takođe, Dodik i njegovi saradnici zakazali su sjednicu NSRS u Srebrenici 2.maja, kada je Generalna skupština UN-a trebala glasati o rezoluciji.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook