prema tekstu Nejre Babić

Premijera predstave 'Još uvijek smo živi' 4. maja na sceni SARTR-a

Kultura29.04.24, 11:09h

Premijera predstave 'Još uvijek smo živi' 4. maja na sceni SARTR-a
U predstavi igraju: Selma Alispahić, Matea Mavrak, Davor Sabo i Sanjin Arnautović

 


Predstava "Još uvijek smo živi", rađena prema tekstu Nejre Babić u režiji Gianluce Iumento, bit će premijerno izvedena 4. maja u Sarajevskom ratnom teatru SARTR. 

 

"Još uvijek smo živi" je tekst koji prati život jedne porodice koja nakon što ih istjeraju iz stana, traže novi dom i u toj potrazi nekoliko puta "umiru". Predstava pokušava dati odgovor na pitanje kako graditi novi život, a da prethodni nije napušten voljom. 

 

To je priča o ljudima koji žive ušuškani u svojoj divnoj običnoj svakodnevici u kojoj nalaze beskrajnu radost, u kojoj porodica skupa raste iz dnevnih rutina koje naizgled ni po čemu nisu posebne. 

 

U predstavi igraju: Selma Alispahić, Matea Mavrak, Davor Sabo i Sanjin Arnautović.

 

Autorski tim predstave čine: Nejra Babić dramaturginja, Lejla Hodžić scenografkinja i kostimografkinja, Amina Đulović asistentica reditelja te Naida Čelik dizajnerica.

 

Premijera predstave zakazana je za 4. maj, a reprize za 14. i 15. maj.

 

Kao dio projekta Kultura i kreativnost za zapadni Balkan (CC4WBs) predstava "Još uvijek smo živi" je kofinansirana od Evropske unije. Projekat CC4WBs ima za cilj unapređenje dijaloga na zapadnom Balkanu kroz jačanje kulturnog i kreativnog sektora i razvijanje njegovog potencijala za društveno-ekonomski uticaj u ovom regionu.

 

Predstava je također podržana od Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) koja podržava i unapređuje regionalnu i multikulturalnu saradnju mladih na zapadnom Balkanu, saopćeno je iz SARTR-a. 

 

 

(FENA/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook