VIDEO/ Sjednica u toku

Burno u Skupštini KS, Čampara prozvao Sebiju: A za gospođu Seb koja je naručivala malina respiratore…

Front29.03.24, 21:08h

Burno u Skupštini KS, Čampara prozvao Sebiju: A za gospođu Seb koja je naručivala malina respiratore…
Tako je zastupnik Naroda i Pravde (NiP) Aljoša Čampara, reagirao na istupe Faruka Kapidžića i Sebije Izetbegović, koji "brane boje" Stranke demokratske akcije (SDA)

 

 

Sjednica o sigurnosnoj situaciju u Kantonu Sarajevo bila je, kako se i očekivalo, obilježena povremenom burnom raspravom između zastupnika vladajuće većine i opozicije.
 

Tako je zastupnik Naroda i Pravde (NiP) Aljoša Čampara, reagirao na istupe Faruka Kapidžića i Sebije Izetbegović, koji "brane boje" Stranke demokratske akcije (SDA).


"Kolegi Kapidžiću dobro bi bilo da se on bavi svojom strukom, a što se tiče smjene komesara, Skupština komesara ne smjenjuje.


Postoje posebne procedure, postoji nezavisni odbor i Vlada Kantona Sarajevo", poručio je Čampara.
 

A onda je prešao na, kako je rekao, "gospođu Seb".
 

"A za gospođu Seb, koja je prepoznata u onim porukama, želim da poručim da su nju okarakterisali, da je ona bila ta koja je naručivala respiratore od kojih su ljudi umirali, malina resporatore, a sada jadni Fadil leži u zatvoru.


Ja ne tvrdim da je ona Seb, ali tvrdim da je izgubila svu dokumentaciju, da joj je poništen doktorat, zato što se radilo, kako kažu svi nalazi, o falsifikatu", rekao je Čampara.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook