OMER ČEVRA/ BLOG KOMENTAR PORTPAROLA SBB-A

BBI Centar je stvoren u Dretelju, a Al Shiddi u Srebrenici!


09.05.15, 12:49h

 


Ko je bio na vlasti 1992. godine?


Ko je doveo mudžahedine u BiH, te im kasnije dao bh. državljanstva?


Ko je za vrijeme rata upravljao i pokrao milijarde maraka koje su dolazile kao pomoć za odbranu države?


Ko je i zašto spriječio Armiju RBiH da oslobodi Mostar, te time predao Hercegovinu rukovodstvu tzv. Herceg Bosne?


Ko je priznao i legalizirao Republiku Srpsku?


Ko je naručio mnogobrojna politička ubistva?


Ko to gradi megalomanske tržne centre i “Beverly Hills” na sarajevskim brdima i sa čijim parama?


Ko uspostavlja režim koji je privatizirao pravosuđe da bi se vršio obračun sa političkim protivnicima, neposlušnim sudijama i advokatima, kao i nepodobnim medijima?


Ko je kriv što je BiH zvanično crna rupa Evrope?


Ko strahuje od pravne države i evropskih integracija?


Ko priželjkuje sukob u BiH?!


Prije par dana njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier dao je vrlo ozbiljnu i zabrinjavajuću izjavu, ističući kako BiH polako skreće s puta približavanja EU, upozoravajući na činjenicu da se Turska i Rusija, radi svojih geopolitičkih interesa, ozbiljno miješaju u unutrašnje odnose i pokušavaju da nad BiH ostvare što veći utjecaj.

 

Ko je za vrijeme rata upravljao i pokrao milijarde maraka koje su dolazile kao pomoć za odbranu države?... Ko je priznao i legalizirao Republiku Srpsku?


S obzirom da bošnjački politički establišment sa Bakirom Izetbegovićem na čelu, koji za 25 godina vladavine nije uspio da nađe odgovore na historijski izazov koji se odnosi na formiranje države i nacije, znajući da od 100 hiljada radnih mjesta nema ništa i da se BiH ozbiljno približila procesu evroatlanskih integracija, te da će se stvaranjem pravne države neminovno morati odgovoriti na brojna nezgodna pitanja zbog kojih su mnogi glavom platili, konzervativno krilo SDA odlučilo je prodati dio bh. suverniteta Erdoganu, uz nezaobilazno prihvatanje da se od bošnjačkog naroda napravi ceh sa kojim će se Turska u budućnosti obračunavati prilikom sukoba interesa sa velikim svjetskim silama.


Iskorištavanje bošnjačke djece za promociju Turske u BiH, kao što je to bio slučaj prije nekoliko dana u Zenici, kada je 5.000 mališana mahalo turskim zastavama za Ataturkov praznik djeci, masovna izgradnja novih internata za turske studente, desetine turskih koledža širom BiH, svakodnevna kupovina nekretnina od strane hiljade lažnih arapskih investitora koji nisu ni jednu marku uložili u ovu zemlju - sve to pod patronatom jedne vladajuće stranke - predstavlja ozbiljan indikator da Izetbegović i SDA pokušavaju nasilno promijeniti etničku strukturu u BiH.  

 

Izetbegović i SDA pokušavaju nasilno promijeniti etničku strukturu u BiH...


U multinacionalnoj zemlji jasno je da takav model neprirodne islamiziacije i afroazijacije može samo proizvesti međubošnjački sukob i razne radikalizme, koji bi u konačnici dali puno opravdanje srpskom i hrvatskom elementu u BiH za istupanje iz zajedničke, kako je nazivaju, “nemoguće” države. Takav ishod je izgleda interes onih struktura koje sebe pronalaze u svakom pitanju iz početka ovog teksta, a danas, na žalost, upravljaju svim procesima ove zemlje.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

 

(DEPO PORTAL/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook