Nacionalista nisam, ali vala...

Pročitajte cijeli komentar zbog kojeg je policija RS-a uhapsila Sanela Menzila iz Kotor Varoši

Hronika01.05.15, 17:12h

Pročitajte cijeli komentar zbog kojeg je policija RS-a uhapsila Sanela Menzila iz Kotor Varoši
Ako pripadnici MUP-a RS tako revnosno rade svoj posao i brinu se o zaustavljanju raspirivanja međunacionalne mržnje, za šta su navodno Sanela optužili, kako to da onda grupa na Facebooku Vukovi sa Drine, gdje su ostavljeni brojni komentari koji pozivaju na ubijanja i osvete, promakli njihovom budnom oku?

 


Sanel Menzil iz Večića, općina Kotor Varoš je, kao i desetine hiljada drugih korisnika društvenih mreža, komentarisao napad na policijsku stranicu Zvornik. Komentar koji je ostavio na Facebooku, a za koji je rekao da ga je potom sam izbrisao jer je pokrenuta široka rasprava, bio je povod policiji RS da ga jučer uhapsi, i to po svemu sudeći bez naloga, i zadrži u pritvoru 24 sata, piše novinska agencija Patria. 

 

sanel-menzil-komentar


Ako pripadnici MUP-a RS tako revnosno rade svoj posao i brinu se o zaustavljanju raspirivanja međunacionalne mržnje, za šta su navodno Sanela optužili, kako to da onda grupa na Facebooku Vukovi sa Drine, gdje su ostavljeni brojni komentari koji pozivaju na ubijanja i osvete, promakli njihovom budnom oku. 


"Oj Zvorniku,nemoj se bojati,Vukovi će tebe sačuvati, zapamtiće sve te vehabije, ko su Slavni Vukovi sa Drine" samo je jedan od komentara u ovoj grupi na FB. Nadamo se da će MUP RS obratiti pažnju i na ovakav ratnohuškački govor. 


- Ja odobravam i isto bi uradio na njegovom mjestu. Nek mu je rahmet duši. I daj Bože da jednom ove naše gnjide počnu pričati pa da se bar jednom zna ko je i šta, i koji su to među nama, napisao je Sanel u komentaru na FB. 


Od ponedjeljka navečer, kada se dogodio napad u Zvorniku društvene mreže doslovno gore. Raznih komentara ima, tako da je nejasno zbog čega je baš ovaj Sanelov komentar policiju RS ponukao da ga uhapse u njegovoj kući. 

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook